HoofdFoto
Amsteldijk Zuid 138
AMSTELVEEN

Oppervlakte: 536 m2

Aantal kamers: 9

Type huis: Woonruimte

Huur: € 9.500,00 per maand

Vraagprijs: € 2.500.000,00

Amsteldijk Zuid 138

Amsteldijk Zuid 138 “de voormalige St Josephschool” te Amstelveen

Uniek vrijstaand schoolgebouw aan de Amstel in het karakteristieke Nes aan de Amstel.

Het schoolgebouw (536 m²) is in 2014 getransformeerd naar een uitzonderlijk mooi volledig verbouwd woonhuis, oa voorzien van aardwarmte, koelsysteem (vloerkoeling en verwarming) en demotica. Gelegen op een van de mooiste locaties onder de rook van Amsterdam en Amstelveen met weids uitzicht over water en weilanden, op een prachtig perceel van ca. 1295 m².

Het betreft hier een zeer bijzonder gebouw, gemeentelijk monument, gebouwd in 1921 en tot 1975 als onderwijsinstelling in gebruik gebleven. Maar na 2014 volledig verbouwd/getransformeerd naar een uniek woonhuis met aan alle kanten een vrij en weids uitzicht over de voorgelegen Amstel/Ronde hoep en achtergelegen weilanden.

Wonen aan de Amstel met deze unieke eigenschappen van veel grond in het heerlijke buitengebied geeft een comfortabel woongevoel. Het royale perceel biedt u alles wat u kunt verwachten. Een zeer ruim hoofdverblijf, grote tuin, weiland/grasland, volop parkeerruimte en een aanlegsteiger voor de deur.

Naast bewaard gebleven details aan de buitengevel zijn ook aan de binnenzijde historische zaken terug te vinden. De hoge ruimten (de voormalige klaslokalen, met een hoogte tot 4,75 m) dragen verder bij aan een bijzonder ruimtegevoel.

De woning heeft drie woonlagen, een entree en drie woonruimtes (zit,eet en werk/poolkamer) op de begane grond verdieping, de slaapkamers en badkamers op de eerste verdieping en de speelkamer op de tweede verdieping. Via de keuken is er een entree naar het terras aan de achterzijde en daal je via een houten trap af naar de tuin.

Op de eerste verdieping bevinden zich vier geweldige slaapkamers waarvan één met inloopkast, drie badkamers een wasruimte. De slaapkamers hebben een fantastisch uitzicht over de velden aan de achterzijde en een onbelemmerd zicht op de Amstel/Ronde hoep aan de voorzijde.

Op de tweede verdieping bevindt zich één grote ruimte welke nu in zijn geheel in gebruik is als speelkamer.

Het pand is goed bereikbaar: op enkele autominuten van Amstelveen (via de Nesserlaan of Amsteldijk Zuid) en Ouderkerk. De snelwegen A9, A4, A10, A2 alsmede Schiphol en Amsterdam zijn tevens zeer snel bereikbaar.

Bijzonderheden:

– Woonhuis met woonoppervlak van 536 m², NEN 2580 aanwezig.
– Perceelgrootte van 1295 m², eigen grond (geen erfpacht).
– Transformatie 2014 van schoolgebouw naar woonhuis.
– Volledig verbouwd.
– Gemeente monument (subsidie voor onderhoud).
– Aardwarmte.
– Koelsysteem.
– Demotica.
– Kelder
– Aanlegsteiger
– Oplevering in overleg
– Parkeren op eigen terrein

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Beelden

Bezichtiging

Reageren

 • contactgegevens

 • * Verplicht invullen

Tell a friend

Doorsturen

Stuur een e-mail over dit object naar een bekende

U kunt heel eenvoudig uw vrienden, familie, kennissen of collega’s op de hoogte brengen van dit object op heerenmakelaars.nl.

Het enige wat u hoeft te doen is de onderstaande velden in te vullen, eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen en op de knop ‘verzenden’ te klikken. Er wordt dan namens u een E-mail, met een verwijzing naar deze woning, verzonden.

Attendeer een vriend op dit object

DOE EEN BOD

Welk bod (koopsom, kosten koper) wilt u uitbrengen op object Amsteldijk Zuid 138

Doe een bod formulier op de individuele vastgoed pagina's
 • Vul onderstaande gegevens in zodat wij uw bod kunnen overleggen. Wij nemen daarna spoedig contact met u op.
 • contactgegevens

 • overige bepalingen

 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
 • condities

  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte, welke ondertekening dient te geschieden uiterlijk binnen zeven werkdagen na wilsovereenstemming, onder de normale bepalingen en condities als opgenomen in de koopakte van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie Ring Amsterdam.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper toegezonden relevante stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.
 • * Verplicht invullen