HoofdFoto
Banstraat 5 D+2PP
AMSTERDAM

Oppervlakte: 346 m2

Aantal kamers: 6

Type huis: Woonruimte

Vraagprijs: € 6.000.000,00

Banstraat 5 D+2PP

Banstraat 5-D, 1071JV Amsterdam

De perfecte combinatie van luxe en locatie: dit unieke appartement is onderdeel van een zeer hoogwaardig onder architectuur gebouwd complex in het absolute topsegment. Circa 346m² woonoppervlakte verdeeld over één woonlaag met een riant terras van circa 70 m² op één van de meest prestigieuze locaties van Amsterdam Oud-Zuid. Dit unieke complex is nieuw opgeleverd in 2014 en kent bijzonder luxe elementen waaronder meerdere liften met directe toegang tot het appartement, plafond- en vloerverwarming én koeling, een domoticasysteem en een huismeester. Ongekend geriefelijk zijn ook de twee zeer ruime parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage die deze elegante woning rijk is.

Roberto Meyer is de architect van dit markante gebouw met 11 appartementen. Het complex neemt de plaats in van een voormalig kantoorgebouw van de sociale dienst dat in 1973 was gebouwd maar dat qua architectuur totaal niet in een lijn lag met de rest van de fraaie 19e -eeuwse panden die de buurt kenmerken. Bij het ontwerp is de nadruk gelegd op een betere aansluiting op het straatbeeld en het valt niet te betwisten dat dit goed is gelukt. De gevels zijn transparant uitgevoerd, en de verticale geleding van de gevels wordt benadrukt.

De vormgeving en de afwerking zijn van buitengewoon niveau. De allermooiste materialen, vloeren, verlichting, deurbeslag en kranen sieren dit appartement. Ook is gebruik gemaakt van de allerbeste techniek, denk hierbij aan het (evt. op afstand) bedienen van verlichting, klimaat en beveiliging (d.m.v. domotica).

Locatie:

De Banstraat is gelegen in het hart van Amsterdam Oud-Zuid en is verbonden met onder andere de van Breestraat, de Valeriusstraat en de Johannes Verhulststraat. De Cornelis Schuytstraat bevindt zich op steenworp afstand en hier vindt u talloze luxe winkels, speciaalzaken en traiteurs. De buurt kenmerkt zich verder door haar vele fijne lunchgelegenheden en restaurants. Het Concertgebouw, het Rijksmuseum, het van Goghmuseum en het Museumplein bevinden zich slechts op een paar minuten loopafstand. Het Vondelpark bevindt zich eveneens in de nabije omgeving. De bereikbaarheid van dit uitzonderlijke object is eveneens uitstekend, zowel met het openbaar vervoer als met de auto bent u binnen no-time op de Ring. Luchthaven Schiphol is binnen 20 minuten te bereiken.

Indeling van het appartement

Begane grond
Fraaie gemeenschappelijke entree met huismeester. Middels een ruime lift bereikt u de eerste verdieping en heeft u direct toegang tot het appartement.

Eerste verdieping
Entree vanuit de lift, u stapt direct de ruime hal van de woning in. De hal geeft toegang tot alle vertrekken. De zitkamer is aan de voorzijde gelegen en biedt prachtig vrij uitzicht tot ver in de Valeriusstraat. Aangrenzend twee Franse balkons. De zitkamer is voorzien van een sfeervolle gashaard en biedt toegang tot de loggia (15m2) welke is voorzien van harmonicadeuren en een verticale groenwand met bewateringsysteem. Doordat de voorgevel op het westen is georiënteerd kunt u hier tot laat in de middag genieten van de zon. De eetkamer is voorzien van een op maat gemaakte wijnkast en verbindt de zitkamer met de riante keuken die is afgewerkt met sucupira hout en voorzien van een gashaard, een koffiecorner en van alle denkbare inbouwapparatuur. Via de praktische bijkeuken met veel opbergruimte die ook geschikt is als waskamer bereikt u de centrale hal weer. Aan de achterzijde van het appartement bevinden zich de drie ruime slaapkamers. De master bedroom beschikt over een walk-in closet en heeft toegang tot de in natuursteen uitgevoerde badkamer en-suite met stand alone ligbad, dubbele regendouche, dubbele wastafel en een douchetoilet. Vanuit de master bedroom bereikt u het Franse balkon door middel van dubbele openslaande deuren. De tweede (slaap)kamer is centraal gelegen en biedt middels openslaande deuren toegang tot het riante terras. Deze ruimte wordt momenteel gebruikt als werkkamer. Het terras geeft uitzicht op de Obrechtkerk en is voorzien van heaters en een bewateringssysteem. De derde slaapkamer beschikt ook over een eigen badkamer voorzien van regendouche, wastafel en toilet. Vanaf de hal is er toegang tot de garderobe met gastentoilet. De technische ruimte is bereikbaar vanuit de garderobe. Tot slot heeft het appartement naast de lift nog een ruime interne berging. Met de lift bereikt u wederom direct de ondergelegen parkeergarage, waar de twee ruime parkeerplaatsen, een privé berging en een gemeenschappelijke fietsenberging zich bevinden.

Technische specificaties
– Domoticasysteem (Gira Design) voor de bediening van o.a. de verwarming, ventilatie, koeling, verlichting,
luchtbevochtiging en het alarm/camerasysteem.
– Massief eikenhouten vloer gelegd in Hongaarse punt
– Plafond- en vloerverwarming én plafondkoeling
– Luxe schakelmateriaal (Italiaans design)
– Keukenapparatuur van Gaggenau, Bora kookveldafzuiging, Quooker kraan, inductie-wokkookplaat, compostshredder
– Luxe sanitair (Dornbracht, Geberit)
– Twee gashaarden
– Lift met directe toegang tot het appartement
– Alarmsysteem met camerabeveiliging
– Parkeergarage, voor 2 ruime parkeerplaatsen, bereikbaar middels op afstand bedienbare elektrische deuren

Banstraat
Joan Albert Ban (1597-1644), priester en componist. Componeerde onder meer op teksten van Vondel en Tesselschade. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Overige bijzonderheden
– Hoogwaardig afgewerkt appartementsrecht van ca.346m² (NEN2580)
– Riant terras van ca.70m² met heaters en bewateringssysteem
– Loggia van ca.15m² met verticale groenwand en bewateringssysteem
– Drie ruime slaapkamers, twee badkamers
– Gelegen op eigen grond, géén erfpacht
– Vereniging van eigenaars Banstraat 5, professioneel beheer door NeWoMij
– Twee ruime privé plekken in de parkeergarage
– Privé berging in de onderbouw
– Gemeenschappelijke fietsenberging
– Complex heeft een huismeester
– Inbouwkluis
– Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen.

Beelden

Bezichtiging

Reageren

 • contactgegevens

 • * Verplicht invullen

Tell a friend

Doorsturen

Stuur een e-mail over dit object naar een bekende

U kunt heel eenvoudig uw vrienden, familie, kennissen of collega’s op de hoogte brengen van dit object op heerenmakelaars.nl.

Het enige wat u hoeft te doen is de onderstaande velden in te vullen, eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen en op de knop ‘verzenden’ te klikken. Er wordt dan namens u een E-mail, met een verwijzing naar deze woning, verzonden.

Attendeer een vriend op dit object

DOE EEN BOD

Welk bod (koopsom, kosten koper) wilt u uitbrengen op object Banstraat 5

Doe een bod formulier op de individuele vastgoed pagina's
 • Vul onderstaande gegevens in zodat wij uw bod kunnen overleggen. Wij nemen daarna spoedig contact met u op.
 • contactgegevens

 • overige bepalingen

 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
 • condities

  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte, welke ondertekening dient te geschieden uiterlijk binnen zeven werkdagen na wilsovereenstemming, onder de normale bepalingen en condities als opgenomen in de koopakte van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie Ring Amsterdam.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper toegezonden relevante stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.
 • * Verplicht invullen