HoofdFoto
Buiten Brouwersstraat 16
AMSTERDAM

Oppervlakte: 313 m2

Aantal kamers: 10

Type huis: Woonruimte

Vraagprijs: € 1.649.000,00

Buiten Brouwersstraat 16

BUITEN BROUWERSSTRAAT 16, 1013 GK AMSTERDAM
UNIEK HEEL PAND UIT DE 17E EEUW BESTAANDE UIT DRIE WONINGEN, PATIO EN ZONNIG DAKTERRAS. GELEGEN OP EIGEN GROND EN OP EEN TOPLOCATIE!

Hierbij bieden wij u dit herenhuis uit de 17e eeuw te koop aan met een totaal woonoppervlak van 313 m dat is verdeeld over 6 woonlagen. Het bestaat uit een 3dubbel benedenhuis met patio en groot zonnig dakterras, tweede etage, derde etage (momenteel verhuurd) en ruime zolder. Het huis is gelegen in de Jordaan, om de hoek treft u de Brouwersgracht, de Noordermarkt en de gezellige Haarlemmerstraat. Voor diverse doeleinden geschikt, bijvoorbeeld bewoning in combinatie met werkruimte, of (vakantie)verhuur (oa B&B). Het herenhuis is uit de 17e eeuw en door de jaren heen goed onderhouden.
Indeling:
– Sous/- bel en 1e etage: ca. 173m²
– 2e etage: ca. 53m²
– 3e etage: ca. 54m² (verhuurd)
– 4e etage: ca. 32m²

Het huis heeft een voorhuis en een achterhuis met een speelse indeling, en twee fijne buitenruimtes. We nemen u mee door de diverse etages.
Benedenhuis (souterrain, beletage en eerste verdieping):
Entree benedenhuis op de beletage. Via de hal kom je in de sfeervolle woonkamer. Groot raam aan de voorzijde (het was in de 19de eeuw een winkel/banketbakkerij), aan de achterzijde uitzicht op de Italiaans aandoende patio. Vanuit de woonkamer een klein trapje naar beneden waar de entree naar de patio zit en een toilet. Vandaar loop je door naar de keuken in het achterhuis met een terra granitoblad in hoekopstelling en een Intercomdam tegelvloer. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals: een AEG vaatwasser, gasfornuis, koelkast en een SMEG 6-pits gasfornuis en NOVY afzuigkap. Via de keuken trap omhoog naar een kantoor/werkruimte die boven de keuken zit, met aan de ene kant zicht op de patio en aan de andere kant op de binnentuinen en de Posthoornkerk. Via de tussenhal is het grote zonnige dakterras bereikbaar.
De masterbedroom beslaat de gehele eerste verdieping. Aan het slaapgedeelte grenst een grote inpandige garderobekamer (voormalige hal). De badkamer is aan de voorkant en heeft een dubbele wastafel (Italiaans natuursteen), toilet en een inloopdouche (Intercodam).
In de woonkamer in het verlengde van de hal zit de trap naar het souterrain. Deze etage is ook separaat vanaf de straat bereikbaar, en daardoor tevens zeer geschikt als werk/praktijkruimte of bed & breakfast (hetgeen het jarenlang is geweest). Hier treft men 2 kamers (met teakhouten vloer), diverse bergruimten en een grote badkamer. Deze badkamer heeft een ligbad, toilet, inloopdouche en een dubbele wastafel. Potentiële verhuuropbrengst rond de € 40.000 per jaar.
Het gehele benedenhuis heeft in totaal ca 173m² woonoppervlak.

De tweede verdieping:
Op de tweede verdieping bevindt zich een separaat appartement, bereikbaar via het algemene trappenhuis. Dit heeft een grote en lichte woonkamer met open keuken aan de voorzijde en slaapgelegenheid achter. In de uitbouw aan de achterzijde bevindt zich een badkamer die voorzien is van een wastafel, bad, inloopdouche en toilet (mozaïek tegels). Indien gewenst is deze verdieping gemeubileerd op te leveren. Indien verhuurd is de potentie verhuuropbrengst rond de € 20.000 per jaar. Woonoppervlak ca 53m².

De derde verdieping: (momenteel verhuurd)
Op de derde verdieping bevindt zich een grote woonkamer met aangrenzend een slaapkamer aan de voorzijde van de woning. Aan de achterzijde bevindt zich een badkamer die voorzien is van een wastafel, douche en toilet. Bij de deze woning hoort een zolderkamer op de vierde etage. Woonoppervlak ca 54m² plus zolderkamer van 16m². Huuropbrenst € 3.500 per jaar.

De vierde etage:
Op deze verdieping bevinden zich de zolderkamer(s) van de woning. De twee grote kamers (ca 16 m²) zijn omgebouwd tot kantoor; hierin is een op maat gemaakt bureau met laden geplaatst en een archief kast. Hier bevindt zich ook de NEFIT CV-ketel.
Omgeving:
Om de hoek van de Noordermarkt met de biologische markt op zaterdag, de Brouwersgracht, de Westerstraat en de Lindengracht. In de nabije omgeving bevinden zich een tal van cafés, restaurants en verschillende winkels. Het Centraal Station ligt op 7 minuten loopafstand en vanaf hier vertrekken treinen, trams, bussen en metro’s in alle richtingen.

Parkeren
Parkeren via vergunningstelsel., er is geen wachttijd. In de nabijgelegen garage (50 m2) is voor € 250 een overdekte parkeerplaats te huur.

Bijzonderheden:
• Geheel pand, totaal oppervlakte van ca. 313m² (NEN-2580 meetrapport aanwezig)
• 3 aparte woningen
• Eigen grond, dus geen erfpacht
• Ouderdomsclausule, Asbestclausule en “As is, where is” clausule van toepassing
• Oplevering per direct
• Multifunctioneel bruikbaar

Beelden

Bezichtiging

Reageren

 • contactgegevens

 • * Verplicht invullen

Tell a friend

Doorsturen

Stuur een e-mail over dit object naar een bekende

U kunt heel eenvoudig uw vrienden, familie, kennissen of collega’s op de hoogte brengen van dit object op heerenmakelaars.nl.

Het enige wat u hoeft te doen is de onderstaande velden in te vullen, eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen en op de knop ‘verzenden’ te klikken. Er wordt dan namens u een E-mail, met een verwijzing naar deze woning, verzonden.

Attendeer een vriend op dit object

DOE EEN BOD

Welk bod (koopsom, kosten koper) wilt u uitbrengen op object Buiten Brouwersstraat 16

Doe een bod formulier op de individuele vastgoed pagina's
 • Vul onderstaande gegevens in zodat wij uw bod kunnen overleggen. Wij nemen daarna spoedig contact met u op.
 • contactgegevens

 • overige bepalingen

 • Date Format: MM slash DD slash YYYY
 • condities

  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte, welke ondertekening dient te geschieden uiterlijk binnen zeven werkdagen na wilsovereenstemming, onder de normale bepalingen en condities als opgenomen in de koopakte van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie Ring Amsterdam.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper toegezonden relevante stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.
 • * Verplicht invullen