HoofdFoto
De Lairessestraat 172 C
AMSTERDAM

Oppervlakte: 157 m2

Aantal kamers: 3

Type huis: Woonruimte

Vraagprijs: € 1.025.000,00

De Lairessestraat 172 C

DE LAIRESSESTRAAT 172-C, 1075HM AMSTERDAM

Bijzonder licht, ruim en uniek ingedeeld appartement van ca. 157m² gelegen in een prachtig rijks monumentaal complex voorzien van lift. Het appartement betreft een geschakeld appartement, beschikt over twee entrees en heeft aan de straatzijde van de De Lairessestraat een bijzondere erker met fraai zicht over de straat.

Locatie en bereikbaarheid
De Lairessestraat is een van de hoofdstraten in Oud-Zuid nabij de Van Baerlestraat en op steenworp afstand van het Concertgebouw. Het appartement ligt om de hoek van diverse winkelstraten (Cornelis Schuytstraat en de PC Hooftstraat), restaurants, cafés, scholen en op steenworp afstand van het Vondelpark. Uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer (tram- en bushaltes in de straat) en de diverse uitvalswegen (ring A10). Parkeren kan in de straat middels het vergunningstelsel waar thans geen wachttijd voor geldt.

Indeling:
Begane grond
Gemeenschappelijke entree, trappenhuis en lift naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping:
Entree, hal met ruimte voor garderobe, toilet met fontein. De keuken is momenteel gesitueerd aan de voorzijde en beschikt naast diverse apparatuur ook over de wasmachine- en drogeraansluiting. De riante woonkamer beschikt aan de voorzijde over een sfeervolle houthaard en over een prachtige ronde erker met fraai uitzicht over de brede en recent vernieuwde Lairessestraat. Doordat de voorzijde op het zuiden is gelegen zorgt deze erker voor bijzonder fraai lichtinval. Aan de achterzijde is er middels een tussenkamer die ideaal te gebruiken is als bijvoorbeeld kantoor, toegang tot de ruime slaapkamer met grote ramen aan de rustige Lassusstraat. De slaapkamer is voorzien van een fraaie walk-in closet en hiernaast bevindt zich de ruime badkamer voorzien van douche en wastafel. Ook aan deze zijde van de woning bevindt zich een toilet met fontein. Tot slot heeft dit deel van het appartement een eigen entree, waardoor het eenvoudig als aparte ruimte te gebruiken is.

De Lairessestraat:
Gerard de Lairesse (1641-1711), schilder van allegorieën, wand- en plafondschilderingen. Hij kwam in 1667 vanuit Luik naar Amsterdam. In 1707 verscheen zijn ‘Groot schilderboek’. Bron: Stadsatlas Amsterdam.

Bijzonderheden:
– Twee appartementsrechten (samen ca. 157 m2 NEN2580)
– Complex is voorzien van lift
– Rijks monumentaal pand
– VVE bestaande uit 11 woningen, professioneel beheer
– Servicekosten: € 345,36 per maand
– Gelegen op erfpacht
– Canon: € 1749,86 per jaar, looptijd t/m 31-07-2044 (algemene bepalingen 2000)
– Video intercom
– CV-installatie
– Parkeren via vergunningstelsel
– Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Beelden

Bezichtiging

Reageren

 • contactgegevens

 • * Verplicht invullen

Tell a friend

Doorsturen

Stuur een e-mail over dit object naar een bekende

U kunt heel eenvoudig uw vrienden, familie, kennissen of collega’s op de hoogte brengen van dit object op heerenmakelaars.nl.

Het enige wat u hoeft te doen is de onderstaande velden in te vullen, eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen en op de knop ‘verzenden’ te klikken. Er wordt dan namens u een E-mail, met een verwijzing naar deze woning, verzonden.

Attendeer een vriend op dit object

DOE EEN BOD

Welk bod (koopsom, kosten koper) wilt u uitbrengen op object De Lairessestraat 172

Doe een bod formulier op de individuele vastgoed pagina's
 • Vul onderstaande gegevens in zodat wij uw bod kunnen overleggen. Wij nemen daarna spoedig contact met u op.
 • contactgegevens

 • overige bepalingen

 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
 • condities

  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte, welke ondertekening dient te geschieden uiterlijk binnen zeven werkdagen na wilsovereenstemming, onder de normale bepalingen en condities als opgenomen in de koopakte van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie Ring Amsterdam.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper toegezonden relevante stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.
 • * Verplicht invullen