HoofdFoto
Herengracht 414 II
AMSTERDAM

Oppervlakte: 107 m2

Aantal kamers: 2

Type huis: Woonruimte

Vraagprijs: € 800.000,00

Herengracht 414 II

Herengracht 414-II, 1017BZ Amsterdam

Op een prachtige plek aan een van de mooiste grachten van Amsterdam bieden wij dit karakteristieke appartement (ca. 107m²) aan dat deel uit maakt van een prachtig monumentaal pand. Het appartement is gelegen op de tweede verdieping en beschikt over diverse monumentale details.

Ligging
Het gebouw bevindt zich tussen de Leidsegracht en de Leidsestraat, net buiten de “Gouden bocht”, in de directe nabijheid van een grote diversiteit aan leuke boetiekjes, restaurants, cafés en winkels voor de dagelijkse boodschappen. De Dam, de Opera, de “negen straatjes”, de Jordaan, de Westerkerk en het Centraal Station zijn op steenworp afstand gelegen. Ook het Vondelpark bevindt zich op een aantal minuten lopen, al met al is deze locatie dus bijzonder goed. Daarnaast is er een goede verbinding met het openbaar vervoer, er zijn diverse tram- en busverbindingen in de directe omgeving aanwezig.

Indeling
Statige entree, prachtige marmeren hal met bijzonder hoge plafonds. Trap naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping
Entree, hal met toegang tot alle vertrekken. De ruime woonkamer is aan de linkerzijde voorzien van een open keuken. Deze keuken is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur zoals een 4-pits gasfornuis, combi-oven een vaatwasser. De woonkamer beschikt aan de voorzijde over een breedte van bijna zeven meter en heeft drie authentieke ramen met prachtig zicht op de Herengracht. De woonkamer is tevens voorzien van een sfeervolle houthaard. De badkamer is bereikbaar vanuit de woonkamer en beschikt over een douche, wastafel, toilet en vloerverwarming. De ruime slaapkamer is aan de rustige achterzijde gelegen en kijkt op het lichthof. Het complex beschikt in het souterrain nog over een praktische fietsenberging met separate entree.

Herengracht:
Naar de Heren Regeerders van de stad (de stad werd vroeger niet bestuurd, maar geregeerd). De gracht bestond reeds als een sloot, toen ze in 1612 werd verbreed tot de huidige gracht, als eerste van de drie hoofdgrachten. Het gedeelte voorbij de Leidsegracht behoort tot de uitleg van 1658. Tot die uitleg behoort ook de Nieuwe Herengracht.
(Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden
– Appartementsrecht van ca. 107 m² (NEN2580)
– Rijksmonument
– Prachtige monumentale houten vloer
– Fraaie breedte met vanuit drie ramen aan de voorzijde prachtig uitzicht op de Herengracht
– VVE de Held, 7 appartementsrechten
– Gezonde vereniging met ca. €80.000,- in kas
– Maandelijkse bijdrage €180,- + €10,- voorschot nutsvoorziening
– Gemeenschappelijke fietsenberging in het souterrain
– Parkeren via vergunningsstelsel, op dit moment geen wachtlijst
– Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Beelden

Bezichtiging

Reageren

 • contactgegevens

 • * Verplicht invullen

Tell a friend

Doorsturen

Stuur een e-mail over dit object naar een bekende

U kunt heel eenvoudig uw vrienden, familie, kennissen of collega’s op de hoogte brengen van dit object op heerenmakelaars.nl.

Het enige wat u hoeft te doen is de onderstaande velden in te vullen, eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen en op de knop ‘verzenden’ te klikken. Er wordt dan namens u een E-mail, met een verwijzing naar deze woning, verzonden.

Attendeer een vriend op dit object

DOE EEN BOD

Welk bod (koopsom, kosten koper) wilt u uitbrengen op object Herengracht 414

Doe een bod formulier op de individuele vastgoed pagina's
 • Vul onderstaande gegevens in zodat wij uw bod kunnen overleggen. Wij nemen daarna spoedig contact met u op.
 • contactgegevens

 • overige bepalingen

 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
 • condities

  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte, welke ondertekening dient te geschieden uiterlijk binnen zeven werkdagen na wilsovereenstemming, onder de normale bepalingen en condities als opgenomen in de koopakte van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie Ring Amsterdam.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper toegezonden relevante stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.
 • * Verplicht invullen