HoofdFoto
Keizersgracht 596
AMSTERDAM

Oppervlakte: 459 m2

Aantal kamers: 9

Type huis: Woonruimte

Vraagprijs: € 5.000.000,00

Keizersgracht 596

Keizersgracht 596

Gelegen op één van de mooiste plekken van de Keizersgracht bieden wij u dit bijzondere monumentale grachtenpand aan met een woonoppervlakte van ca. 459m²! Breed dubbel grachtenpand (ongebruikelijk voor een hoek), gevel met drie ramen, fraaie deurpartij met deur- en raamomlijsting. Dubbele stoep met Empire hekwerk ca. 1800. Aan zijgevel ronde trappenhuis-vensters en een ingang naar het souterrain met waaiervormige stoephekjes ( wederom in Empire-stijl ). Het uitzicht op de gracht is fenomenaal. Dit object beschikt over hoge stijlplafonds, mooie natuurstenen schouwen en vele originele details. Aan de achterzijde bevindt zich de royale tuin op het zuid-westen.

Ligging:
Dit bijzondere grachtenpand is gelegen aan een van de hoofdgrachten, op een toplocatie in de historische binnenstad van Amsterdam. Zeer centraal gelegen met onder andere de Stopera, Koninklijk Theater Carré en Museum de Hermitage. In de nabije omgeving is een ruim aanbod van internationale musea, kunstgalerijen, voortreffelijke restaurants en gezellige lunchrooms. De auto kan in verschillende garages in buurt geparkeerd worden, o.a onder de Stopera, en openbaar vervoer is volop aanwezig. Zowel het Centraal Station als het Amstelstation liggen in de buurt. De Noord – Zuid metrolijn vindt u op loopafstand.

Indeling:
Souterrain:
Entree Spiegelstraat zijde, klassieke marmeren hal die toegang biedt tot alle vertrekken. Hier treft u de lichte klassieke woonkeuken voorzien van een marmeren blad en inbouwfornuis, vanuit de keuken is de wasruimte en een grote berging waar ruimte is voor opslag bereikbaar. Toilet. In de hal is een karakteristiek natuurstenen fontein. Lichte ruime slaap/werkkamer met openslaande deuren naar de tuin.

Bel etage:
Entree Keizersgracht, vanuit de ruime hal treft u zowel aan de linker en de rechterzijde twee zeer ruime stijlkamers met veel raampartijen. De kamer aan Spiegelstraat en Keizersgracht heeft raampartijen die zowel voor als aan de zijkant zitten. Beide woonkamers zijn voorzien van dubbele openslaande deuren naar de hal en van hoge plafonds met karakteristieke ornamenten. Beide kamers zijn voorzien van een natuurstenen schouw. Op deze etage treft u tevens een toilet en meerdere ruimtes die goed gebruikt kunnen worden als opslag of kantoor.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping treft u twee ruime kamers, de luxe hal met marmeren vloer is een stijlkamer met inbouwkasten aan beide kanten. Aan de linkerzijde treft u wederom een kamer met raampartijen zowel aan de voorzijde en zijkant, deze kamer is tevens voorzien van een open haard. De kamer aan de rechterzijde heeft zowel ramen aan de voor en achterzijde en is ook voorzien van een open haard. Op deze etage treft u een kleine keuken en nog een extra kamer aan de achterzijde, hier bevindt zich tevens de trap naar boven.
Tussen verdieping:
Ruimte met kastruimte.

Tweede verdieping:
Hier bevinden zich twee slaapkamers, rosé marmeren badkamer met ligbad en douche, toegang tot het dakterras gelegen op het zuid westen. Beide slaapkamers zijn erg ruim en licht en voorzien van een badkamer met apart toilet. Tweede badkamer met douche. In de hal is veel gebruik gemaakt van inbouwkasten voor opslag.

Tuin
Dit grachtenpand is voorzien van een grote diepe tuin van ca. 283 m2 met veel bomen en planten, hierdoor creëert het een idyllisch plaatje.

Keizersgracht:
Naar Keizer Maximiaan, aartshertog van Oostenrijk, die in 1489 aan Amsterdam het privilége schonk de keizerskroon op het wapen te voeren. (Bron :Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
Rijksmonument;
Veel originele details zoals plafonds, deuren, schouwen en marmeren vloeren;
Gemengde bestemming;
Funderingsherstel uitgevoerd
Oplevering in overleg

Beelden

Bezichtiging

Reageren

 • contactgegevens

 • * Verplicht invullen

Tell a friend

Doorsturen

Stuur een e-mail over dit object naar een bekende

U kunt heel eenvoudig uw vrienden, familie, kennissen of collega’s op de hoogte brengen van dit object op heerenmakelaars.nl.

Het enige wat u hoeft te doen is de onderstaande velden in te vullen, eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen en op de knop ‘verzenden’ te klikken. Er wordt dan namens u een E-mail, met een verwijzing naar deze woning, verzonden.

Attendeer een vriend op dit object

DOE EEN BOD

Welk bod (koopsom, kosten koper) wilt u uitbrengen op object Keizersgracht 596

Doe een bod formulier op de individuele vastgoed pagina's
 • Vul onderstaande gegevens in zodat wij uw bod kunnen overleggen. Wij nemen daarna spoedig contact met u op.
 • contactgegevens

 • overige bepalingen

 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
 • condities

  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte, welke ondertekening dient te geschieden uiterlijk binnen zeven werkdagen na wilsovereenstemming, onder de normale bepalingen en condities als opgenomen in de koopakte van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie Ring Amsterdam.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper toegezonden relevante stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.
 • * Verplicht invullen