HoofdFoto
Oud-Ehrenstein 3
AMSTERDAM

Oppervlakte: 145 m2

Aantal kamers: 5

Type huis: Woonruimte

Vraagprijs: € 1.100.000,00

Oud-Ehrenstein 3

Oud-Ehrenstein 3, 1082 AH Amsterdam
Midden in het groen, vlakbij de Amstel, op een paar minuten fietsen van de Zuidas en maar een kwartiertje van het Museumplein verwijderd ligt deze vrijstaande villa (145m2) met garage, op een ruim perceel (438m2) met een mooie tuin (gelegen op het zuidoosten). Aan de achterzijde heeft de villa vrij uitzicht met tuin grenzend aan het park (geen directe achterburen).

Het huis biedt meerdere uitbreidingsmogelijkheden: een aanbouw aan de achterzijde en zijkant levert u een woonoppervlak van meer dan 289m2 op. Er zijn eventueel mogelijkheden tot 525m2, drie lagen, exclusief kelder.
1. nu 145 m2 excl. garage
2. meteen vergunningsvrij (+94m2) = 239m2
3. met omgevingsvergunning > 525 m2, 1500m3 (289->525m2 en alles wat daar tussen zit) Max. 4 lagen (inclusief kelder).
Een fantastische locatie met heel veel potentie. Een woning die u zich op diverse manieren helemaal eigen kunt maken.
OMGEVING

De villa heeft een zeer centrale ligging in de nabijheid van onder andere het winkelcentrum Groot Gelderlandplein, de Zuidas (Zuid WTC), de RAI en (internationale) scholen. Een sportpark, het Amsterdamse bos / het Amstelpark en de Amstel liggen op steenworp afstand. Tevens ligt de woning direct aan het startpunt van het landelijk poldergebied ten zuiden van Amsterdam waar u schitterende wandelingen en fietstochten kunt maken.

Indeling
Via de eigen oprit/voortuin, waar u uw auto makkelijk kwijt kunt, bereikt u de entree van de woning. In de hal vindt u het toilet en een ruime garderobekast; vervolgens stapt u de woon-/eetkamer met half open keuken in. In het midden van de woning is de trap naar de eerste verdieping gesitueerd. Aan de voorkant ligt de woonkamer met open haard en aan de tuinzijde de keuken met bijkeuken en daar heeft u alle ruimte voor een grote tafel om lang aan te borrelen en dineren.
De eerste verdieping telt drie slaapkamers: twee grote kamers en een iets kleinere, daarnaast een badkamer met bad, twee wastafels en, gescheiden door een tussendeur, het tweede toilet. Beneden ligt deels een leistenen vloer en deels een houten vloer. Boven is de vloerbedekking versleten. Het gehele pand is voorzien van rolluiken.
Grote achtertuin op het zuidoosten met een uitbreidingsmogelijkheid van 52m2 door middel van het kopen van gemeentegrond.

Bijzonderheden
Woonoppervlak nu GO 145 m2 (NEN2580 gemeten)
Uitbreidingsmogelijkheden tot ca. GO 525m2 en alles daartussen.
Perceel 438m2 met uitbreidingsmogelijkheid van 52m2 naar totaal 490m2
Ouderdomsclausule en niet bewonersclausule van toepassing (‘as is where is’)
Oplevering in overleg kan snel.

Eigendom/Erfpacht
De villa is gelegen op erfpachtgrond welke is uitgegeven door de gemeente Amsterdam. De actuele canon bedraagt € 496,88 per jaar en het huidige tijdvak loopt tot en met 31-01-2035. De algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht van 1955 van de Gemeente Amsterdam zijn van toepassing.
Overstappen naar eeuwig durende erfpacht is vastgelegd op 28-11-2019. Indicatie afkoop erfpacht huidige tijdvak en eeuwigdurende afkoop ca. €112.000.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Beelden

Bezichtiging

Reageren

 • contactgegevens

 • * Verplicht invullen

Tell a friend

Doorsturen

Stuur een e-mail over dit object naar een bekende

U kunt heel eenvoudig uw vrienden, familie, kennissen of collega’s op de hoogte brengen van dit object op heerenmakelaars.nl.

Het enige wat u hoeft te doen is de onderstaande velden in te vullen, eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen en op de knop ‘verzenden’ te klikken. Er wordt dan namens u een E-mail, met een verwijzing naar deze woning, verzonden.

Attendeer een vriend op dit object

DOE EEN BOD

Welk bod (koopsom, kosten koper) wilt u uitbrengen op object Oud-Ehrenstein 3

Doe een bod formulier op de individuele vastgoed pagina's
 • Vul onderstaande gegevens in zodat wij uw bod kunnen overleggen. Wij nemen daarna spoedig contact met u op.
 • contactgegevens

 • overige bepalingen

 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
 • condities

  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte, welke ondertekening dient te geschieden uiterlijk binnen zeven werkdagen na wilsovereenstemming, onder de normale bepalingen en condities als opgenomen in de koopakte van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie Ring Amsterdam.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper toegezonden relevante stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.
 • * Verplicht invullen