HoofdFoto
Pieter Cornelisz. Hooftstraat 170
AMSTERDAM

Oppervlakte: 323 m2

Aantal kamers: 5

Type huis: Woonruimte

Vraagprijs: € 3.975.000,00

Pieter Cornelisz. Hooftstraat 170

Pieter Cornelisz Hooftstraat 170, 1071 CH Amsterdam.

Exclusief dubbel benedenhuis van ca. 323m2 (inclusief tuinhuis). Gelegen in een nieuwbouwcomplex uit 2016, met een aantal unieke eigenschappen die ervoor zorgen dat deze woning zijn gelijke niet kent. Veel daglichttoetreding en de indeling van de woning is erg praktisch, denk hierbij aan een indeling van vier slaapkamers met ieder een eigen badkamer. De perfecte afwerking zorgt voor een schitterend eind resultaat.

Locatie/bereikbaarheid:
De P.C. Hooftstraat is een van de meest gewilde straten van Amsterdam. Dat is niet voor niets. Deze straat biedt het beste van twee werelden. Rust en ruimte in het hart van de omgeving met internationale grandeur en exclusieve winkels, het prestigieuze Conservatorium Hotel, het wereldberoemde Rijksmuseum, het prachtige verbouwde Stedelijk Museum en het indrukwekkende Concertgebouw.

En dat allemaal op het rustige gedeelte van de P.C. Hooftstraat. Een van de mooiste stukjes van de mooiste buurt van Amsterdam, direct aan het Vondelpark. Een plek van serene rust en veel privacy, voorzien van alle gemakken, zoals een lift en een optie tot het kopen van een eigen parkeerplaats in het naastgelegen complex.

Alle voorzieningen die u maar kunt bedenken, bevinden zich op loopafstand. Natuurlijk winkels waar u terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen, maar ook een groot aantal speciaalzaken, boetieks en flagshipstores van vooraanstaande internationale merken. Ook wat betreft horeca kunt u in Oud-Zuid alle kanten op: u kunt lunchen in een van de vele restaurants, een terrasje pikken bij een van de cafés op de Willemsparkweg en koffiedrinken in het Vondelpark.

Indeling:

Begane grond:
Luxe afgewerkte gemeenschappelijke hoofdentree.

Op de begane grond direct toegang tot de woning. Via de hal, met een separaat toilet en fontein, komt u in de ruim opgezette woonkamer met gashaard. Aan de voorzijde drie grote raampartijen die zorgen voor veel daglichttoetreding. Aan de achterzijde de eetkamer die door middel van 3 sets openslaande deuren toegang biedt tot het terras. Aangrenzend aan de eetkamer de prachtige openkeuken met een kookeiland. De keuken is voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur. U heeft hier mooi uitzicht over het Vondelpark. Via het terras komt u in de achtertuin van ca. 223 m2 waar het tuinhuis gelegen, voorzien van twee ruime kamers met in het midden een badkamer met douche en wastafel. De badkamer is toegankelijk vanuit beide kamers. Ook hier bevindt zich een apart toilet.

Souterrain:
Het souterrain is toegankelijk via de lift of trap. U komt uit in de ruime hal die toegang biedt tot alle vertrekken in het souterrain. Aan de voorzijde de eerste twee slaapkamers. De eerste slaapkamer heeft een inloopkast, z’n eigen badkamer die is voorzien van een douche, wastafel en een apart toilet. De tweede slaapkamer heeft een badkamer met een douche en een wastafel. De derde en tevens de master slaapkamer is gelegen aan de tuinzijde en heeft een lange kastenwand. De badkamer bij deze slaapkamer heeft twee douches, een apart toilet, een vrijstaand ligbad en een dubbele wastafel. De vierde slaapkamer is ook gelegen aan de tuin. Bij binnenkomst treft u de inloopkast. De badkamer, is voorzien van een ruime inloopdouche, apart toilet en dubbele wastafel. Via beide slaapkamers is toegang naar de achtertuin. Op de hal bevinden zich de technische ruimte en de wasmachine/drogerruimte.

Historie
De P.C. Hooftstraat is gebouwd in de jaren ‘60/’70 van de negentiende eeuw. Een aantal welgestelde Amsterdammers nam het initiatief tot de ontwikkeling van een stadspark. Om de aanleg van dit park (Vondelpark) te financieren werd er rondom het park een aantal straten aangelegd. Een van deze straten werd vernoemd naar toneelschrijver, dichter, historicus en zoon van een oud-burgemeester van Amsterdam: Pieter Corneliszoon Hooft. Ongeveer twintig jaar na de aanleg van de straat verschenen de eerste winkels. Aan het einde van de vorige eeuw ontwikkelde de straat zich tot de exclusieve straat die deze nu is.

Bijzonderheden:
– Appartementsrecht van circa 323m2, inclusief tuinhuis van ca. 46 m2 (NEN2580 meetrapport aanwezig)
– Terras van circa 19m2 grenzend aan de eet/woonkamer
– Gelegen op eigen grond dus geen erfpacht
– Mooie ruime achtertuin van circa 223 m2 gelegen aan het Vondelpark
– Woning is medio 2019 volledig verbouwd
– 2 Gashaarden aanwezig in de woonkamer en eetkamer
– Inbouwkasten in de woon/eetkamer
– Visgraat vloer in de hele woning
– Stucspots verbonden met lichtplan
– Lift aanwezig
– Woning is voorzien van vloerverwarming
– Inbraak veiligheid uitgevoerd conform SKG*** en PKVW klasse 2
– Video/intercom systeem met beltableau
– Aansluitpunten voor: spraak/datacommunicatie, CAI, video/intercom en beveiliging
– WTW warmte terugwininstallatie
– Nieuwbouwcomplex uit 2016
– Project notaris Lubbers en Dijk notarissen

OPTIE TOT HET KOPEN VAN EEN PARKEERPLAATS IN HET NAAST LIGGENDE COMPLEX.

Prijs is exclusief parkeerplaats ter waarde van € 175.000,- kosten koper. De parkeerplaatsen zijn gelegen op erfpacht.

Index parkeerplaats nr 80, afgekocht tot 15-08-2039, servicekosten bedragen € 71,50 p/m

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Beelden

Bezichtiging

Reageren

 • contactgegevens

 • * Verplicht invullen

Tell a friend

Doorsturen

Stuur een e-mail over dit object naar een bekende

U kunt heel eenvoudig uw vrienden, familie, kennissen of collega’s op de hoogte brengen van dit object op heerenmakelaars.nl.

Het enige wat u hoeft te doen is de onderstaande velden in te vullen, eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen en op de knop ‘verzenden’ te klikken. Er wordt dan namens u een E-mail, met een verwijzing naar deze woning, verzonden.

Attendeer een vriend op dit object

DOE EEN BOD

Welk bod (koopsom, kosten koper) wilt u uitbrengen op object Pieter Cornelisz. Hooftstraat 170

Doe een bod formulier op de individuele vastgoed pagina's
 • Vul onderstaande gegevens in zodat wij uw bod kunnen overleggen. Wij nemen daarna spoedig contact met u op.
 • contactgegevens

 • overige bepalingen

 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
 • condities

  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte, welke ondertekening dient te geschieden uiterlijk binnen zeven werkdagen na wilsovereenstemming, onder de normale bepalingen en condities als opgenomen in de koopakte van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie Ring Amsterdam.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper toegezonden relevante stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.
 • * Verplicht invullen