HoofdFoto
Prinsengracht 659 D
AMSTERDAM

Oppervlakte: 221 m2

Aantal kamers: 5

Type huis: Woonruimte

Vraagprijs: € 2.000.000,00

Prinsengracht 659 D

PRINSENGRACHT 659-D, 1016HV AMSTERDAM
Uniek rijksmonument op een van de mooiste plekjes van de Prinsengracht! Dit bijzondere appartement is geheel gelijkvloers, beschikt over drie slaapkamers, twee badkamers en heeft een fantastisch uitzicht op de Prinsengracht. Het complex is voorzien van een inpandige parkeergarage en een lift die direct in het appartement uitkomt!

HET GEBOUW:
Het gebouw bevindt zich op de Prinsengracht 659 tot 661 en bestaat uit een enkel en een dubbel geschakeld pakhuis met Trapeziumgevel. De gezamenlijke gevels strekken zich 19 meter breed uit langs de gracht. De pakhuizen bestaan uit 6 bouwlagen en voorzien van een lift. Het betreft hier een rijksmonument en het is daarom met respect voor het verleden behandeld en gerestaureerd.

Vanuit de zeer luxe en ruime hal stapt u in de lift die u met een persoonlijke sleutel in uw eigen appartement brengt.

U komt het appartement binnen op de derde verdieping in de hal die toegang geeft tot vrijwel alle vertrekken. De hal is ruim opgezet en beschikt over een garderobe en een gastentoilet met fontein. De riante woonkamer is opgedeeld in twee delen. De living is voorzien van een sfeervolle houthaard en heeft een Frans balkon met zicht op de Prinsengracht. Vanuit de ruim opgezette eetkamer is er toegang tot de luxe open keuken met kookeiland. De keuken is voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur zoals een 4-pits gasfornuis, vaatwasser, oven, koffiemachine, dubbele wijnklimaatkast, koelkast en vriezer. Om het af te maken is de keuken voorzien van een flat screen TV. Vanuit de keuken is er een panoramisch uitzicht op de gracht, daarom is voor de keuken nog een tweede zithoek gecreëerd.
Aan de achterzijde bevinden zich de drie ruime slaapkamers. Een van deze slaapkamers is op dit moment in gebruik als walk-in closet, maar deze beschikt over een eigen badkamer en is dus zo weer te gebruiken als slaapkamer. De tweede grotere badkamer is voorzien van ligbad, inloop regendouche en een dubbele wastafel. Het gehele appartement is afgwerkt met een prachtige gietvloer en is voorzien van vloerverwarming.

Op de begane grond beschikt het appartement over een privé plek in de parkeergarage.

Prinsengracht:
Naar ‘de prinselijke titel’, waarmee die van de prinsen van Oranje wordt bedoeld. De gracht is één van de drie hoofdgrachten en voor wat de aard van de bebouwing betreft de eenvoudigste. Bij de vergroting van 1612 gegraven en bebouwd van Brouwersgracht tot Leidsegracht. Met de vergroting van 1658 wordt ook deze gracht doorgetrokken over de Amstel (tot aan het Entrepodok).
(Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
– Appartementsrecht (ca. 223m2) NEN2580
– Uniek loft appartement
– Drie slaapkamers, twee badkamers
– Privéplek in de parkeergarage
– Rijksmonument
– Lift die direct uitkomt in het appartement
– Voorzien van een Domotica systeem
– Geheel voorzien van gietvloer met vloerverwarming
– Ontwikkeling 2009
– VVE “Keizerskroon”, 6 appartementsrechten. Beheer door Delair Vastgoedbeheer
– Servicekosten bedragen €323,95 voor het appartement en €54,35 voor de parkeerplaats
– Eigen grond, dus géén erfpacht
– Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de MVA voorwaarden.

Beelden

Bezichtiging

Reageren

 • contactgegevens

 • * Verplicht invullen

Tell a friend

Doorsturen

Stuur een e-mail over dit object naar een bekende

U kunt heel eenvoudig uw vrienden, familie, kennissen of collega’s op de hoogte brengen van dit object op heerenmakelaars.nl.

Het enige wat u hoeft te doen is de onderstaande velden in te vullen, eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen en op de knop ‘verzenden’ te klikken. Er wordt dan namens u een E-mail, met een verwijzing naar deze woning, verzonden.

Attendeer een vriend op dit object

DOE EEN BOD

Welk bod (koopsom, kosten koper) wilt u uitbrengen op object Prinsengracht 659

Doe een bod formulier op de individuele vastgoed pagina's
 • Vul onderstaande gegevens in zodat wij uw bod kunnen overleggen. Wij nemen daarna spoedig contact met u op.
 • contactgegevens

 • overige bepalingen

 • condities

  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte, welke ondertekening dient te geschieden uiterlijk binnen zeven werkdagen na wilsovereenstemming, onder de normale bepalingen en condities als opgenomen in de koopakte van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie Ring Amsterdam.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper toegezonden relevante stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.
 • * Verplicht invullen