HoofdFoto
Valeriusstraat 113 hs
AMSTERDAM

Oppervlakte: 205 m2

Aantal kamers: 7

Type huis: Woonruimte

Vraagprijs: € 1.950.000,00

Valeriusstraat 113 hs

Valeriusstraat 113-hs, 1075 ER Amsterdam

Bijzonder licht en hoogwaardig afgewerkt drielaags benedenhuis van circa 205m² met een heerlijke tuin op het zonnige zuiden, gelegen op een fantastische locatie in Amsterdam Oud-Zuid. Dit benedenhuis is ideaal te gebruiken als gezinshuis met haar zes (slaap)kamers, twee badkamers en bijzonder veel bergruimte. In 2015 is het huis volledig gerenoveerd waarbij ook de fundering van het pand is vernieuwd.

Locatie en bereikbaarheid
Gelegen op een van de meest charmante plekken in Oud Zuid, vlakbij de Cornelis Schuytstraat waar zich talloze luxe winkels, speciaalzaken en traiteurs bevinden. De gezellige buurt kent ook vele, fijne lunchgelegenheden en restaurants. Het Concertgebouw, Rijksmuseum, Van Goghmuseum en Museumplein bevinden zich, evenals het Vondelpark, op loopafstand. Diverse kinderdagverblijven, scholen en sportfaciliteiten zijn op loop- en fietsafstand gelegen.

Met het openbaar vervoer is de woning goed te bereiken. Op de Willemsparkweg en de De Lairessestraat stoppen diverse tram- en buslijnen om u met de rest van de stad te verbinden. Tevens is het Haarlemmermeerstation op ongeveer vijf minuten loopafstand gelegen. Binnen vijf à tien minuten bent u met de auto op de Ring A10. Op de openbare weg is er voldoende openbare parkeergelegenheid.

Indeling
Begane grond:
Eigen entree, tochtportaal. Hal met openslaande deuren naar de ruime en vooral erg lichte woonkamer. Doordat het huis aan de voorzijde vrij uitzicht heeft op de Brachthuijzerstraat, valt er bijzonder veel licht naar binnen. De achterzijde van de woonkamer heeft openslaande deuren naar de achtertuin, deze achtertuin is middels een buitentrap bereikbaar. De luxe open keuken (Bendien Wierenga Architecten) is voorzien van veel opbergruimte en beschikt over alle luxe inbouwapparatuur die u nodig heeft. Deze verdiepingsvloer kenmerkt zich door haar fraaie gipsen ornamenten en de prachtige authentieke houten visgraatvloer, afkomstig uit Frankrijk van maar liefst 100 jaar oud. De verzorgde achtertuin is gelegen op het zuiden, hier geniet u dus de hele dag van de zon!

Eerste verdieping:
Via het deels originele trappenhuis bereikt u de overloop van de eerste verdieping. De masterbedroom is gelegen aan de rustige voorzijde en beschikt over een sfeervol Frans balkon. Voorts een tweede kleinere kamer aan de voorzijde en twee ruime slaapkamers aan de achterzijde. Ook de luxe badkamer op deze verdieping is ontworpen door Bendien Wierenga Architecten en beschikt over een stand alone ligbad, inloop regendouche, meubel voor de dubbele wastafel en vloerverwarming. Het plafond op de eerste verdieping is tijdens de verbouwing extra geïsoleerd, evenals de beglazing in de kozijnen aan de voorzijde. De achterzijde van het gehele appartement is in 2015 voorzien van nieuwe kozijnen met HR++ glas.

Souterrain:
Vanaf de hal is er middels een open trap toegang tot het souterrain. Wegens de prachtige hoogte van circa 2,60 meter en de grote ramen, is deze verdiepingsvloer uitstekend te gebruiken als slaapverdieping. Aan de achterzijde bevindt zich een ruime kamer die momenteel dienst doet als thuisbioscoop, voorzien van geïntegreerd projectiescherm. De voorzijde beschikt over een ruime slaapkamer en een riante berging waar onder andere ook de aansluitingen voor de wasmachine en de droger zitten. Vanaf de hal is de tweede badkamer van het huis bereikbaar, voorzien van inloopregendouche en wastafel. Separaat toilet met fontein tevens bereikbaar vanaf de hal. Het gehele souterrain is voorzien van vloerverwarming en is afgewerkt met een fraaie gepolijste betonvloer.

Valeriusstraat
Adriaan Valerius (1575-1626), notaris te Veere. Bekend door de door hem aangelegde verzameling volksliederen, nog heden bekend als ‘Nederlandtsche Gedencklanck’. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden
– Drielaags benedenhuis van circa 205m² GO / BVO 242m² (NEN2580)
– Zes (slaap)kamers
– Twee badkamers
– Verzorgde achtertuin gelegen op het zonnige zuiden van circa 51m²
– In 2015 volledig gerenoveerd met hoogwaardige afwerking
– Nieuwe fundering
– Gelegen op eigen grond, dus géén erfpacht
– Kleine VvE, Valeriusstraat 113, bestaande uit vier leden
– Servicekosten bedragen € 300,- per maand
– Parkeren via vergunningsstelsel
– Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Beelden

Bezichtiging

Reageren

 • contactgegevens

 • * Verplicht invullen

Tell a friend

Doorsturen

Stuur een e-mail over dit object naar een bekende

U kunt heel eenvoudig uw vrienden, familie, kennissen of collega’s op de hoogte brengen van dit object op heerenmakelaars.nl.

Het enige wat u hoeft te doen is de onderstaande velden in te vullen, eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen en op de knop ‘verzenden’ te klikken. Er wordt dan namens u een E-mail, met een verwijzing naar deze woning, verzonden.

Attendeer een vriend op dit object

DOE EEN BOD

Welk bod (koopsom, kosten koper) wilt u uitbrengen op object Valeriusstraat 113

Doe een bod formulier op de individuele vastgoed pagina's
 • Vul onderstaande gegevens in zodat wij uw bod kunnen overleggen. Wij nemen daarna spoedig contact met u op.
 • contactgegevens

 • overige bepalingen

 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
 • condities

  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte, welke ondertekening dient te geschieden uiterlijk binnen zeven werkdagen na wilsovereenstemming, onder de normale bepalingen en condities als opgenomen in de koopakte van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie Ring Amsterdam.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper toegezonden relevante stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.
 • * Verplicht invullen