HoofdFoto
Willem Pijperstraat 59
AMSTERDAM

Oppervlakte: 275 m2

Aantal kamers: 10

Type huis: Woonruimte

Huur: € 6.750,00 per maand

Vraagprijs: € 2.000.000,00

Willem Pijperstraat 59

Willem Pijperstraat 59, 1077 XL te Amsterdam.
Wij bieden een zeer riant familiehuis aan van ca. 275 m² gelegen in de geliefde Prinses Irenebuurt in Amsterdam Zuid. Het lichte en sfeervolle hoekhuis heeft zowel een voor- als een achtertuin en een eigen oprit. De woning beschikt thans over 5 slaapkamers en 3 badkamers met de mogelijkheid om het aantal slaapkamers uit te breiden. Het huis is in 2014 volledig verbouwd en geoptimaliseerd. Fraaie lichtinval, de open woon- en eetkamer en de integratie van woonkamer en tuin creëren een zeer comfortabele en ruimtelijke indruk.

Ligging/bereikbaarheid:
De Willem Pijperstraat is een rustige en kindvriendelijke straat gelegen op een steenworp afstand van o.a. de dynamische Zuidas, het WTC, station Amsterdam Zuid en uiteraard de Ring A10 richting Schiphol, Utrecht en Den Haag. De verbindingen met het openbaar vervoer – trein (ook internationaal), tram, bus en metro – zijn perfect.

De woning ligt in het postcodegebied van veel gewilde basisscholen evenals in de nabijheid van goede scholen in het voortgezet onderwijs. Ook internationale scholen, zoals de Amsterdam International Community School en The British School of Amsterdam, zijn in de directe nabijheid.

In de directe omgeving zijn het Beatrixpark, Vondelpark, Amsterdamse Bos, Concertgebouw en Museumplein en diverse winkelgebieden te vinden, zoals de gezellige Beethovenstraat en de Cornelis Schuytstraat, alsmede het overdekte winkelcentrum “Gelderlandplein”.

Indeling:
Begane grond:
Aan beide kanten van de voorzijde bevind zich een entree waarvan de huidige bewoners de voormalige garage met openslaande deuren als hoofdentree gebruiken. Bij binnenkomst een ruime entreehal met ingebouwde garderobe. Separaat toilet met douche en wastafel. Slaap-/werkkamer aan achterzijde, in het verleden gebruikt als ruimte voor inwonende au-pair / nanny, ook te gebruiken als praktijk aan huis. Door middel van openslaande deuren komt u vanuit de hal in de ca. 77m2 ruime woonkamer. In het midden van de woonkamer vindt u de luxe open keuken met kookeiland. Onder de trap naar de eerste etage is een praktische provisiekast / pantry. Zitgedeelte aan voorzijde met sfeervolle openhaard (hout gestookt). Aan achterzijde het riante eetgedeelte met toegang tot de fraai aangelegde tuin, gelegen op het zuid oosten. De tuin heeft een achterom. Vanuit de woonkamer een open trap naar het souterrain welke voor veel lichtinval zorgt. De volledige begane grond is voorzien van vloerverwarming.

Souterrain:
Het souterrain biedt meerdere gebruiksmogelijkheden. Momenteel functioneert deze als speelkamer en kinder- filmkamer . Het souterrain is voorzien van vloerverwarming. Daarenboven bevinden zich in het souterrain 3 bergingen, 1 voorzien van wasmachine – drogeraansluiting. De overige kamers zijn, naast berging, ook ideaal te gebruiken als wijnkelder vanwege de constante temperatuur.

Eerste etage:
Ruime overloop. Zowel aan voor- als achterzijde een ruime slaapkamer, voorzien van vaste kledingkasten. De slaapkamer aan voorzijde heeft toegang tot een balkon. Een 3de slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde en is voorzien van inbouwkasten. De badkamer aan de achterzijde is voorzien van douche, dubbele wastafel en toilet.

Tweede etage:
De etage is thans in gebruik als een spectaculaire ca. 55m2 loft-style master bedroom met half open badkamer en walk-through-closet. De badkamer is voorzien van een modern vrijstaand bad, een riante regendouche en een fraai wastafelmeubel. Separaat toilet. De voorzijde wordt thans gebruikt als open werkplek / lounge met openslaande deuren naar een balkon met avondzon. Naast mogelijkheden in het souterrain kan ook hier een extra slaapkamer worden gecreëerd.

Willem Pijperstraat:
Pijper was een componist (1894-1947), docent aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Als toondichter beïnvloed door de Franse impressionisten Franck en Debussy en door Mahler. Pijper schreef onder meer symfonieën, koorwerken en toneelmuziek. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
– Hoekhuis, 275 m² netto woonruimte (Nen 2580 meetrapport aanwezig)
– Voor- en achtertuin met achterom
– Volledig gerenoveerd en gemoderniseerd in 2014
– 5 ruime slaapkamers met de mogelijkheid om meer slaapkamers te creëren
– Faciliteiten aanwezig voor een live-in nanny of een praktijk aan huis
– Oprit voor auto met de mogelijkheid om thuis elektrisch te laden
– Voorzien van dubbel glas
– CV-installatie
– Ruim aangelegd elektraplan
– Gemeentelijke erfpacht, € 317,64 per jaar tijdvak tot 30-09-2028 (AB 1937)
– Parkeren via vergunningstelsel en parkeren op eigen terrein is mogelijk
– Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Beelden

Bezichtiging

Reageren

 • contactgegevens

 • * Verplicht invullen

Tell a friend

Doorsturen

Stuur een e-mail over dit object naar een bekende

U kunt heel eenvoudig uw vrienden, familie, kennissen of collega’s op de hoogte brengen van dit object op heerenmakelaars.nl.

Het enige wat u hoeft te doen is de onderstaande velden in te vullen, eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen en op de knop ‘verzenden’ te klikken. Er wordt dan namens u een E-mail, met een verwijzing naar deze woning, verzonden.

Attendeer een vriend op dit object

DOE EEN BOD

Welk bod (koopsom, kosten koper) wilt u uitbrengen op object Willem Pijperstraat 59

Doe een bod formulier op de individuele vastgoed pagina's
 • Vul onderstaande gegevens in zodat wij uw bod kunnen overleggen. Wij nemen daarna spoedig contact met u op.
 • contactgegevens

 • overige bepalingen

 • condities

  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte, welke ondertekening dient te geschieden uiterlijk binnen zeven werkdagen na wilsovereenstemming, onder de normale bepalingen en condities als opgenomen in de koopakte van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie Ring Amsterdam.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper toegezonden relevante stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.
 • * Verplicht invullen