Amsterdam

Amsterdam – Berenstraat 7

Berenstraat 7

€ 4.200.000 K.K.
|
OPPERVLAKTE:
279 m2
|
AANTAL KAMERS:
9
Share

Berenstraat 7 (Amsterdams Welvaren), 1016GC Amsterdam Op een fantastische plek in een van de beroemde 9-straatjes bieden wij dit unieke object van ruim 279m² aan! Berenstraat 7 diende ooit als eerste bewaarschool van Nederland, werd begin 20e eeuw omgebouwd tot woonhuis en betreft een rijksmonument….

Berenstraat 7 (Amsterdams Welvaren), 1016GC Amsterdam
Op een fantastische plek in een van de beroemde 9-straatjes bieden wij dit unieke object van ruim 279m² aan! Berenstraat 7 diende ooit als eerste bewaarschool van Nederland, werd begin 20e eeuw omgebouwd tot woonhuis en betreft een rijksmonument. In 2011 kocht de huidige eigenaar het pand en toverde het in bijna 3 jaar tijd om tot iets magisch. Het doel was bezoekers het gevoel te geven dat zij zich in een museum waande, iets wat absoluut gelukt is. Het pand beschikt over fantastische authentieke details, heeft bijzonder veel mogelijkheden en beschikt over een, onder architectuur aangelegde achtertuin!

Ligging en bereikbaarheid
De zeer geliefde buurt 'De Negen Straatjes' is centraal gelegen in het hart van de grachtengordel (Unesco's Werelderfgoed) en bruist van gezelligheid. Daarnaast vindt u hier prachtige, eeuwenoude architectuur en karakteristieke, monumentale panden. Voor uw dagelijkse boodschappen zijn verschillende voorzieningen in de nabije omgeving op o.a. de Elandsgracht, de Marqt op de Keizersgracht en de Westermarkt.
Het pand is bereikbaar met de auto via de Rozengracht alsmede de Marnixstraat. Tramverbindingen zijn op loopafstand gelegen op het Spui en in de Marnixstraat. Busstation Marnixstraat biedt vele connecties tot binnen en buiten de stad. Op de fiets bereik je het Centraal Station in 10 minuten. Ook het Vondelpark bevindt zich op slechts enkele fietsminuten afstand!

Indeling
Bel etage
Via de prachtige entree komt u het pand binnen in de hal en heet u toegang tot de voorkamer aan uw rechterhand. De voorkamer is voorzien van een sfeervolle gashaard en heeft door de prachtige authentieke ramen aan de voorzijde zicht op de straat. Via de hal is er toegang tot een prachtig ruim opgezette tussenkamer die ideaal te gebruiken is als ontvangstruimte of als zitkamer. Deze ruimte is voorzien van een fraai weggewerkte inbouw kitchenette met alle benodigde voorzieningen. Vanuit hier is er middels twee grote deuren toegang tot het achterhuis. Hier bevindt zich op dit moment een riante kamer die in gebruik is als vergaderruimte, maar ook ideaal als eetkamer zou kunnen dienen. Aan de achterzijde toegang tot de tuin. Vanuit de tussenkamer is er middels het fraaie open trappenhuis toegang tot de overige verdiepingen van het huis.

Eerste verdieping
Aan de voorzijde de eerste kamer die momenteel dienst doet als zitkamer. Deze kamer is ideaal te gebruiken als slaapkamer en heeft toegang tot de badkamer die is voorzien van ligbad, wastafel en toilet. Een tweede slaapkamer is aan de achterzijde gelegen en ook deze slaapkamer heeft toegang tot dezelfde badkamer.

Tweede verdieping
U bereikt de tweede verdieping via de voorzijde. Deze kamer in de nok van het pand beschikt over een charmant Frans Balkon en beschikt over veel fraai afgewerkte inbouwkasten waar onder andere ook de geheime deur naar de achtergelegen kamer in is verwerkt. Deze deur is te openen via een knop op een boek op een naastgelegen side table. Aan de achterzijde bevindt zich een slaapkamer die geheel in de stijl van kunstenaar Mondriaan is afgewerkt waarbij de wanden in verschillende kleurvakken zijn afgewerkt en tevens een trap in dezelfde stijl naar de vide van deze slaapkamer leidt. Deze kamer heeft tot slot nog toegang tot een ruime berging en een badkamer voorzien van ligbad, wastafel en toilet. Vanaf de hal is er middels een trap toegang tot het dakterras met fraai uitzicht over de omgeving en het naastgelegen Felix Meritis.

Souterrain
Het souterrain van het pand is gebaseerd op de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher en is zowel via de eigen voordeur, als via het trappenhuis bereikbaar. Bijzonder ruime woonkeuken gelegen aan de voorzijde met riante eethoek en afgewerkt met een prachtige Italiaanse tegel. De keuken is voorzien van een Boretti gasfornuis met 4 gaspitten, grill-plaat en dubbele oven, vaatwasser en is afgewerkt met fraai marmeren blad. Het pand beschikt over werkelijk alle luxe want ook een kleingoederenlift ontbreekt niet. Centraal gelegen de derde badkamer van het pand voorzien van douche, wastafel en toilet. Aan de achterzijde de grootste slaapkamer van het pand met diverse praktische inbouwkasten. Ook vanuit deze kamer is er toegang tot de onder architectuur aangelegde achtertuin.

Achtertuin
De achtertuin is bijzonder fraai aangelegd en beschikt onder andere over een vijver, twee terrassen, een verlichtingsplan en een bewateringssysteem en is van zowel de bel-etage, als het souterrain bereikbaar.

Bijzonderheden
- Uniek pand genaamd Amsterdams Welvaren, midden in de 9-straatjes in Amsterdam (ca. 279m² GO)
- Rijksmonument
- Het pand diende ooit als eerste bewaarschool van Nederland
- Ruime, onder architectuur aangelegde achtertuin op het zuiden
- Dakterras met zicht op het naastgelegen Felix Meritis
- Vijf (slaap)kamers, drie badkamers
- Voorzien van airconditioning
- Prachtig authentiek pand met diverse mogelijkheden
- Tussen 2011 en 2014 hoogwaardig en onder architectuur (Arjan Linnekamp) verbouwd
- Gelegen op een toplocatie in één van de negen straatjes
- Eigen grond
- Parkeren via het vergunningsstelsel
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Heeren Makelaars is gespecialiseerd in aankoop, verkoop en taxaties van appartementen en andere woningen in Groot Amsterdam.

    Reageren

    Persoonsgegevens

    Adresgegevens

    Contactgegevens