Amsterdam

Amsterdam – Bernard Zweerskade 3

Bernard Zweerskade 3

€ 7.500.000 K.K.
|
OPPERVLAKTE:
465 m2
|
AANTAL KAMERS:
11
Share

Exclusieve halfvrijstaande Villa aan de Bernard Zweerskade 3, 1077TX Amsterdam Gelegen aan de idyllische Bernard Zweerskade in het prestigieuze Amsterdam Zuid, presenteren wij met trots deze charmante halfvrijstaande villa van 436m². Met een ruime tuin van circa 300m², privé-oprit en garage combineert deze woning een…

Exclusieve halfvrijstaande Villa aan de Bernard Zweerskade 3, 1077TX Amsterdam

Gelegen aan de idyllische Bernard Zweerskade in het prestigieuze Amsterdam Zuid, presenteren wij met trots deze charmante halfvrijstaande villa van 436m². Met een ruime tuin van circa 300m², privé-oprit en garage combineert deze woning een gevoel van openheid en biedt bijzonder veel mogelijkheden. Het familiehuis, rijk aan karakter, met 8 slaapkamers, grote kantoorruimte, 130m² souterrain en drie badkamers, biedt overvloedige bergruimte en staat klaar om getransformeerd te worden naar uw ultieme droomhuis. Gebouwd in 1929, aan de oevers van het Zuider Amstelkanaal, vormt deze villa een naadloze brug naar het historische en levendige grachtensysteem van Amsterdam. Kortom: dit huis biedt u de unieke kans om onderdeel te worden van de rijke historie van Amsterdam in een residentie die ruimte en elegantie verenigt in een van de meest gewilde buurten.

Bernard Zweerskade:
De Bernard Zweerskade, vernoemd naar de in 1924 overleden componist en koordirigent Bernard Zweers, is een van de meest vooraanstaande locaties in Amsterdam Zuid. Wonen hier betekent alle voorzieningen binnen handbereik hebben en toch genieten van rust, ruimte en privacy. De kade bestaat voornamelijk uit statige vrijstaande en halfvrijstaande woningen en biedt een prachtig vrij uitzicht over het water.

Locatie en Bereikbaarheid:
Dit karakteristieke huis is gelegen op de hoek van Bernard Zweerskade en de Händelstraat in de begerenswaardige Apollobuurt van Amsterdam Zuid. Het biedt een prachtig vrij uitzicht over het Zuider Amstelkanaal en ligt op een steenworp afstand van het Beatrixpark, een groene oase binnen handbereik. De bruisende Beethovenstraat, met zijn excellente traiteurs, speciaalzaken zoals Slagerij Hergo en Alexanderhoeve, en de dagelijkse bakkerij van Le Pain Quotidien, ligt om de hoek.
Culinair genieten kan volop in de buurt, met een keur aan restaurants zoals Ferilli's, The Harbour Club, Visaandeschelde en Selva, plus de gezelligheid van terrassen zoals bij Brasserie Margaux. Voor de sportliefhebbers zijn er diverse gerenommeerde sportclubs in de omgeving. De iconische Albert Cuypmarkt en recreatieve voorzieningen zoals Knijn Bowling zijn met een korte fietsrit te bereiken en ook het Amstelpark en het Vondelpark liggen op slechts vijf minuten fietsafstand.
De bereikbaarheid is optimaal met verschillende bus- en tramverbindingen binnen handbereik. Automobilisten zijn binnen een paar minuten op de Ring A10 en ook de treinstations Amsterdam Rai, Amsterdam Zuid/WTC en Amsterdam Amstel zijn snel en eenvoudig te bereiken, met snelle verbindingen naar Schiphol. Parkeren kan gemakkelijk in de eigen garage en op de oprit of voor de deur met een vergunning.
Een extra pluspunt voor gezinnen is de nabijheid van top onderwijsinstellingen zoals de British School, Vossius Gymnasium en Montessori Lyceum, die alle op loopafstand zijn gelegen, wat deze plek ideaal maakt voor het moderne gezinsleven.

Indeling:

Begane grond:
Via het toegangshek en de voortuin is de voordeur van het huis bereikbaar. Een hal met gastentoilet en een ruim trappenhuis bieden toegang tot de lichte royale woonkamer met openhaard die aan drie zijden een heerlijk groen uitzicht heeft op de omliggende tuin. Dubbele deuren geven toegang tot het terras en de tuin. Vanuit de woonkamer is de afgesloten keuken bereikbaar die eveneens toegang geeft tot de tuin. Aansluitend aan de keuken bevindt zich een ruime bijkeuken met onder andere de aansluitingen voor de wasmachine en droger. Vanuit de tuin is de vrijstaande garage bereikbaar, die ruim genoeg is voor het parkeren van een auto en het opslaan van bijvoorbeeld tuinmeubilair.
Een afsluitbaar hek aan de achterzijde geeft toegang tot de Richard Wagnerstraat.

Eerste verdieping:
Op de eerste etage biedt een ruime overloop toegang tot alle vertrekken. Zowel aan de voor- als aan de achterzijde van het huis bevindt zich een ruim bemeten slaapkamer. De twee grootste slaapkamers zijn op de hoek van het huis gelegen en beschikken beiden over inbouwkasten. De slaapkamer aan kant van de kade heeft een balkon met prachtig vrij uitzicht over het water en beschikt over een badkamer en suite. Deze badkamer is voorzien van een bad met douche, een dubbele wastafel en een toilet en is tevens bereikbaar vanaf de overloop. Aan de achterzijde ligt een tweede badkamer die beschikt over een douche, drie wastafels en een toilet.

Tweede verdieping:
Ook op de tweede etage biedt een overloop toegang tot alle vertrekken. Aan de achterzijde van deze (kap)verdieping bevinden zich twee slaapkamers. Aan de voorzijde een derde slaapkamer en een badkamer voorzien van bad met douche, wastafel en toilet. Aan het einde van de overloop ligt de toegang tot een zeer royale werk- of slaapkamer met ramen aan drie zijden. Deze kamer is eventueel eenvoudig op te splitsen in twee kamers en heeft toegang tot een bijzonder ruime vliering van bijna 30m² met veel mogelijkheden, bijvoorbeeld een extra slaapkamer, opslagruimte of de mogelijkheid tot het creëren van een plafondhoogte in de nok van ruim 5 meter.

Souterrain:
Dit ruime souterrain strekt zich uit onder het gehele huis, met een oppervlakte van bijna 130m² en een plafondhoogte van bijna 2 meter. Momenteel is het ingedeeld met twee grote kamers, een sportruimte en biedt het veel bergruimte. De CV-installatie bevindt zich ook op dit niveau. Natuurlijk licht en ventilatie zijn verzekerd door de koekoeken aan drie zijden, waardoor deze ruimte de potentie heeft om als een volwaardige woonlaag te dienen.

Bijzonderheden:
- Prachtig jaren '20 half vrijstaande villa aan de Bernard Zweerskade in Amsterdam Zuid
- Totaal GO van 465m² inclusief souterrain van 127m² (hoogte < 2m) en vliering van 29m² - Buitenzijde verkeert in goede staat, binnenzijde is naar eigen smaak te renoveren - Royale tuin om het huis heen van ruim 300m² met garage en achterom - Parkeren in eigen garage en op de oprit of middels vergunning voor de deur - Recht van erfpacht, huidige tijdvak loopt tot 2053, jaarcanon €12.297,12 - Eeuwigdurende tijdvak is vastgeklikt - Ouderdoms- en asbestclausule van toepassing - Oplevering in overleg Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Heeren Makelaars is gespecialiseerd in aankoop, verkoop en taxaties van appartementen en andere woningen in Groot Amsterdam.

    Reageren

    Persoonsgegevens

    Adresgegevens

    Contactgegevens