Amsterdam

Amsterdam – Handelstraat 21

Handelstraat 21

€ 1.825.000 K.K.
|
OPPERVLAKTE:
245 m2
|
AANTAL KAMERS:
13
Share

Unieke Amsterdamse Stadsvilla van 245 m² met ruime kelder van 75 m² en voor en achtertuin. Dit heerlijke royale ‘familie’ huis ligt in de nabijheid van de Zuid-as op één van de mooiste en rustigste locaties van Amsterdam-Zuid. Het huis bestaat uit 4 woonlagen, kelder,…

Unieke Amsterdamse Stadsvilla van 245 m² met ruime kelder van 75 m² en voor en achtertuin.

Dit heerlijke royale ‘familie’ huis ligt in de nabijheid van de Zuid-as op één van de mooiste en rustigste locaties van Amsterdam-Zuid. Het huis bestaat uit 4 woonlagen, kelder, een voor- en achtertuin, maar liefst 9 kamers en 5 balkons en mogelijkheid tot het realiseren van een dakterras (o.v.b. van vergunning). Door de hoekligging en de brede straat heeft de woning ruim uitzicht aan de voorzijde en is omringt door groen en statige panden.

Omgeving
De Händelstraat is een mooie en rustige straat in Amsterdam Zuid met een fraaie Amsterdamse school bouwstijl uit de jaren ’30. De woning ligt op een prachtige locatie in de Apollobuurt, nabij o.a. het Beatrixpark, de Beethovenstraat, Cornelis Schuytstraat, Museumplein, Concertgebouw en de Zuidas. Het fraai aangelegde Beatrixpark ligt op een paar minuten loopafstand. In de chique Beethovenstraat treft u een ruim aanbod van mooie winkels, terrassen, delicatessenzaken en alles voor uw dagelijkse boodschappen. U vindt in deze buurt tevens goed aangeschreven (internationale) scholen en kinderopvang.

Bereikbaarheid en parkeren
De woning is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer; diverse tram- en busverbindingen op loopafstand en dichtbij metro-/treinstation Zuid/WTC en station Rai. Met de auto is er een snelle aansluiting met de Ring A10, de A9 en de A4. Schiphol is slechts op 15 kilometer afstand. Er zijn voldoende parkeerplekken in de straat en u kunt 2 parkeervergunningen aanvragen!

Kortom; een ideaal gezinshuis, centraal gelegen ten opzichte van de winkels aan de Beethovenstraat en metro-/treinstation Zuid/WTC.

Woonoppervlakte
– Conform NEN2580 meting bedraagt het woonoppervlak ca 245 m2.
– Conform NEN2580 meting bedraagt de inpandige ruimte ca 75 m2.
– Conform NEN2580 meting bedraagt de gebouw gebonden buitenruimte ca 18 m2.

Indeling
De woning bestaat uit 4 woonlagen met een verzorgde tuin aan voor – en achterzijde.

Begane grond
Voortuin, entree, de hal met garderobe die u toegang geeft tot de verschillende vertrekken. De doorzon woonkamer/ eetkamer, met open haard, is ruim en licht door de hoge plafonds en grote raampartijen. Aan de voorzijde is er toegang tot een erker voorzien van originele glas-in-load details, aan de achterzijde zijn er openslaande deuren naar de zonnige tuin op het zuiden gelegen.
Aan de voorzijde van de woonverdieping vindt u de separate keuken en diverse inbouwapparatuur (o.a. vaatwasser, oven, gasfornuis en afzuigkap).

Onder de trap bevindt zich kastruimte. Ook is er een separaat toilet aanwezig met fontein.

Eerste verdieping
Middels een trap is de overloop te bereiken welke toegang verleent tot alle vertrekken: vier slaapkamers en een badkamer. Twee slaapkamers bevinden zich aan de voorzijde; de master room heeft een walk in closet en een op het zuiden gesitueerd balkon. De vierde ruime slaapkamer heeft eveneens een eigen balkon. De badkamer is in het midden gelegen en uitgerust met een inloop douche, toilet en wastafelmeubel met dubbele wastafel.

Tweede verdieping
De tweede verdieping geeft middels de ruime overloop toegang tot drie slaapkamers; allen met een eigen balkon. De nette badkamer met daklicht is voorzien van toilet, wastafelmeubel met dubbele wastafel, een ligbad met douche, een handdoekradiator en vloerverwarming.

Derde verdieping
De derde verdieping is te bereiken middels de inpandige trap. Deze verdieping is naar eigen wens in te delen; Is zeer licht door de grote glazen pui en het daklicht, mogelijk het realiseren van een dakterras (o.v.b. van vergunning).

Kelder
Vanuit de begane grondverdieping is er een vast trap aangebracht naar de kelder (ca. 75 m2), thans in gebruik als praktijkruimte. Ook zijn er op deze verdieping de wasruimte, cv-ketel en gasmeter gesitueerd.

De woning heeft nog originele karakteristieke kenmerken van de Amsterdamse School bouwstijl, is voorzien van massief eikenhouten vloeren en 6 zonnepanelen op het dak.

Erfpacht
De woning is gelegen op erfpachtgrond uitgegeven door de Gemeente Amsterdam. Het betreft een eeuwigdurend recht van erfpacht en de algemene bepalingen 1994 zijn van toepassing. Het huidige tijdvlak loopt tot 15-11-2053 en de jaarcanon bedraagt € 4025,- (fiscaal aftrekbaar). De aanbieding voor eeuwige afkopen is door de huidige eigenaar aangevraagd.

Bijzonderheden
– Bouwjaar 1930;
– Gelegen op een geliefde locatie in Amsterdam Oud-Zuid en nabij het Beatrixpark;
– Amsterdamse School bouwstijl met authentieke details;
– Gemeentelijk monument;
– Woonoppervlakte 245 m² (NEN meetrapport aanwezig);
– 8 slaapkamers, 2 badkamers, riante kelder en zolderverdieping;
– Voor- en achtertuin en 5 balkons;
– Bouwkundige keuring uitgevoerd in 2019 (KAMSMA Bouwadvies);
– Ouderdomsclausule is van toepassing;
– 6 zonnepanelen;
– Mogelijk aanleggen van een dakterras; onder voorbehoud vergunning Gemeente Amsterdam;
– 2 parkeervergunningen mogelijk;
– Oplevering in overleg.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

    Reageren

    Persoonsgegevens

    Adresgegevens

    Contactgegevens