Amsterdam

Amsterdam – Keizersgracht 208HS

Keizersgracht 208HS

€ 1.850.000 K.K.
|
OPPERVLAKTE:
206 m2
|
AANTAL KAMERS:
5
Share

Keizersgracht 208-A, 1016 DX Amsterdam In een voormalig koopmanshuis aan de Keizersgracht, bieden wij dit unieke appartement met 206m² gebruiksoppervlakte en 59m² overige inpandige ruimte bestaande uit de keuken en bijkeuken in de tuinverdieping aan. Dit Rijksmonument met authentieke details heeft de beschikking over de…

Keizersgracht 208-A, 1016 DX Amsterdam

In een voormalig koopmanshuis aan de Keizersgracht, bieden wij dit unieke appartement met 206m² gebruiksoppervlakte en 59m² overige inpandige ruimte bestaande uit de keuken en bijkeuken in de tuinverdieping aan. Dit Rijksmonument met authentieke details heeft de beschikking over de voorzaal met prachtig uitzicht over de Keizersgracht, het achterhuis met meerdere etages en de tuin.

Locatie/bereikbaarheid:
Gelegen aan één van de vier hoofdgrachten in Amsterdam bevindt zich een schitterend appartementsrecht met tuin waarvan alle voorzieningen binnen handbereik zijn. In de directe omgeving bevinden zich de welbekende negen straatjes en de Haarlemmerstraat met een breed scala aan supermarkten, boetieks, karakteristieke winkels en gezellige terrassen en restaurants. Hotspots zoals het Koningsplein, de Leidsestraat, de Dam en het Centraal Station bevinden zich in de omgeving en liggen op loopafstand. Aan kunst en cultuur geen gebrek: het Koninklijk Theater Carré, de Hermitage, de Stopera, alsmede diverse andere internationale musea en kunstgalerijen behoren tot de vele pluspunten van wonen in het centrum van Amsterdam. Het openbaar vervoer is volop aanwezig: vanaf het Centraal Station vertrekken treinen, trams, metro’s, pontjes en bussen in alle richtingen (ook direct naar Schiphol). De auto kan in verschillende garages in buurt geparkeerd worden of op de gracht. De andere stadsdelen zijn binnen enkele fietsminuten te bereiken.

Indeling:

Middels klassieke deuren betreedt u de marmeren gemeenschappelijke entree met stucwerk uit de 18e eeuw. Links de toegang tot de voorzaal. Het achterhuis is via de gang ook te bereiken met een aparte voordeur met toegang tot hal en trappenhuis.

Souterrain:
Via de steektrap op de bel-etage betreedt u het souterrain. Vanuit hier bereikt u de keuken welke tevens toegang biedt tot de achtertuin. De keuken is voorzien van een 6-pits gasfornuis met twee ovens, koelkast, vaatwasser en spoelbak. Klassieke Delfts Blauwe tegeltjes achter het fornuis voorzien deze ruimte van bijzonder veel sfeer. In het midden van het souterrain bevindt zich een bijkeuken met een spoelbak en tevens de benodigde aansluitingen voor een wasmachine en droger. Vanuit de bijkeuken heeft u toegang tot de bergruimte alsmede de algemene gang, gesitueerd naar de straatkant van het pand. Deze ruimte leent zich er perfect voor om bijvoorbeeld uw fiets te stationeren. Daar bevindt zich ook de ruimte tot de oude kluisruimte in gebruik als bergruimte.

Bel-etage:
Vanuit de algemene hal zijn er een tweetal deuren die toegang verschaffen tot de bel-etage van het appartement. Aan de voorzijde van het appartement bevinden zich twee grote ramen welke de woon-/werkkamer van veel licht voorzien en prachtig uitzicht bieden over de gracht. Deze ruimte dient thans als werkruimte en beschikt over meerdere boekenkasten en een sfeervolle openhaard.
In het midden van deze etage bevindt zich de overdekte binnenplaats met lichtinval van bovenaf. Vanuit hier treft u in de gang de trap naar de eerste verdieping. In de gang bevindt zich een separaat toilet met fontein en zeer charmant tegelwerk. Tevens is er een doorloop naar de tuinkamer/eetkamer/logeerkamer met toegang tot de diepe tuin. Aangrenzend aan deze kamer is een badkamer gesitueerd, welke is voorzien van een wastafel met meubel, toilet, inloopdouche en handdoekenradiator.

Eerste verdieping:
Middels de trap op de beletage, voorzien een traploper en op elke verdieping een armleuning met origineel slakkenhuis, komt u op de eerste verdieping met aan de linkerzijde kastruimte. Op deze verdieping bevindt zich een heerlijke zitruimte en is er een bescheiden bijkeuken/pantry gesitueerd. De authentieke details, onder meer het ornamentenplafond, maken deze zitruimte bijzonder sfeervol. Grote raampartijen voorzien de ruimte van veel lichtinval en bovendien een fijn uitzicht op de achtertuin.

Tweede verdieping:
Middels een tweetal trappen bereikt u de twee verdieping. Halverwege bevindt zich een bordes met prachtige glas in lood ramen. Op deze verdieping bevindt zich een separaat toilet met fontein en de master bedroom met badkamer en-suite. Deze is voorzien van een dubbele wastafel met meubel, inloopdouche, ligbad en handdoekenradiator. Op deze tweede verdieping is nog een trap met bordes inclusief de glas in lood ramen naar het voormalig bijbehorend gedeelte van het pand; het voorhuis. Tegenover deze trap bevindt zich een deur met daarachter een steektrap naar de derde verdieping.

Derde verdieping:
Deze verdieping beslaat ca. 26m² en is ideaal voor het creëren van een slaapkamer. Tevens is er vanuit deze ruimte toegang tot de vliering welke ook nog van de nodige opbergruimte voorziet.

Kortom: een zeer ruim en authentieke appartement met bijzonder veel mogelijkheden op een mooie locatie aan de Keizersgracht! De oorspronkelijke bouw van het huis dateert uit 1618, gebouwd voor een glazenmaker. In 1630 werd het gekocht door Dr. Nicolaas Tulp, buurman op 210 en bekend van de Anatomische les van Rembrandt. Hij liet het in 1651 verbouwen voor zijn dochter en schoonzoon Aernout Tholincx, waar Rembrandt ook een portret van heeft gemaakt. Boven de deur werd toen ook een tekst aangebracht “Soeckt het eeuwich leeven”.

Keizersgracht:
Vernoemd naar Keizer Maximiliaan, aartshertog van Oostenrijk, die in 1489 aan Amsterdam het privilege schonk de keizerskroon op het wapen te voeren (Bron: Stadsatlas Amsterdam).

Bijzonderheden:
- Gebruiksoppervlakte wonen ca. 206m² (NEN-2580 meetrapport aanwezig)
- Gebruiksoppervlakte overige inpandig ruimte ca. 59m², waaronder de gezellige keuken en bijkeuken met toegang tot de tuin
- Gelegen op eigen grond
- Schitterende locatie aan de gracht
- Riante achtertuin
- Rijksmonument uit 1618
- Kleine VvE
- Maandelijkse servicekosten bedragen €300,-
- Hoge plafonds
- Ouderdomsclausule van toepassing.
- Parkeren via vergunningstelsel (Bron: Parkeren en verkeer Gemeente Amsterdam)
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Heeren Makelaars is gespecialiseerd in aankoop, verkoop en taxaties van appartementen en andere woningen in Groot Amsterdam.

    Reageren

    Persoonsgegevens

    Adresgegevens

    Contactgegevens