Amsterdam

Amsterdam – Keizersgracht 653

Keizersgracht 653

€ 2.300.000 K.K.
|
OPPERVLAKTE:
227 m2
|
AANTAL KAMERS:
10
Share

Keizersgracht 653, 1017DT Amsterdam Prachtig en charmant grachtenpand (ca. 227m²) op een toplocatie in de historische binnenstad van Amsterdam (Unesco wereld erfgoed). Dit ruime en lichte monumentale grachtenpand met diverse mogelijkheden is door de jaren hoogwaardig en bijzonder smaakvol gerestaureerd. Het is rustig gelegen op…

Keizersgracht 653, 1017DT Amsterdam
Prachtig en charmant grachtenpand (ca. 227m²) op een toplocatie in de historische binnenstad van Amsterdam (Unesco wereld erfgoed). Dit ruime en lichte monumentale grachtenpand met diverse mogelijkheden is door de jaren hoogwaardig en bijzonder smaakvol gerestaureerd. Het is rustig gelegen op de zonnige zuidkant van één van de mooiste stukjes van de Keizersgracht op steenworp afstand van de Reguliersgracht met prachtig vrij zicht op meerdere bruggen (onder meer één van de “seven bridges”). In 2016 heeft er volledig funderingsherstel (voor- en achterhuis) plaatsgevonden.

Locatie/bereikbaarheid:
Dit unieke grachtenpand is gesitueerd op één van de brede hoofdgrachten tussen de Vijzelstraat en de Reguliersgracht en ligt op één van de mooiste plekjes binnen de Amsterdamse grachtengordel tussen de vele kunstgalerieën, internationale musea, voortreffelijke restaurants, gezellige lunchrooms en koffiesalons. Ook de Utrechtsestraat, het Amstelveld, het Vondelpark, Artis en de Amstel bevinden zich op loopafstand.

Daarnaast zijn er een goede verbindingen met het openbaar vervoer; diverse tram- en bushaltes en de haltes van de Noord/Zuidlijn zijn op loopafstand. De auto kan in verschillende garages in de buurt geparkeerd worden of, met een vergunning, op de gracht.

Indeling:

Souterrain en achterhuis
Entree via de stenen trap naar het souterrain dat ruim daglicht heeft aan de voor- en achterzijde. Het souterrain is ideaal te gebruiken als kantoor of praktijk aan huis, maar is ook bijvoorbeeld heel geschikt om te verhuren. De keuken van het souterrain is aan de voorzijde gelegen en heeft ruimte genoeg voor een eettafel. De recent verbouwde badkamer is centraal gelegen en beschikt over een douche, wastafel, toilet en de aansluitingen voor een wasmachine en droger. Aan de achterzijde bevindt zich het slaapgedeelte wat ook goed te gebruiken is als praktijkruimte of kantoor. Via een afsluitbare tussendeur is er toegang tot de ruime hal, met authentieke raampartijen, van het achterhuis. Hier is tevens de entree naar het lichthof dat zorgt voor bijzonder veel lichtinval en beschikt over een handige opbergkast. Het achterhuis beschikt over drie verdiepingen. In de onderste verdieping bevindt zich een (tweede) mooie keuken, deze ruimte is ook eenvoudig om te toveren tot een ruime slaapkamer. Ook bevindt zich hier een recent volledig gerenoveerde badkamer met douche, wastafel en toilet . Op de middelste verdieping in het achterhuis treft u een ruime slaapkamer aan met fraaie hoge raampartijen welke een doorkijk geven naar het voorhuis en de gracht. Deze slaapkamer is goed in combinatie met de ondergelegen keuken en badkamer te verhuren. Dit geldt ook voor de via een charmante Amsterdamse trap te bereiken tweede knusse slaapkamer in de nok van het achterhuis.

Voorhuis
Via de klassieke bordestrap komt u het grachtenpand binnen in de voorkamer. Deze zonnige klassieke kamer met hoog plafond kan op diverse manieren gebruikt worden en dient op dit moment als ontvangstruimte en garderobe. Via de hal met originele marmeren vloertegels, die ook doorloopt naar het achterhuis, komt u in een ruime kamer met naastgelegen badkamer. Via de hal bereikt u ook het trappenhuis waardoor u de eetkamer (split level) en keuken met hoog plafond op de eerste verdieping bereikt. De luxe open keuken (Arclinea) met kookeiland en hoge kasten is voorzien van alle gemakken en biedt aan de achterzijde toegang tot een heerlijk gesitueerd, bescheiden terras. De voorzijde van deze verdiepingsvloer ligt wat hoger, hier treft u de zonnige eetkamer aan. Dit is een van de mooiste plekken van het huis waar u heerlijk kunt genieten van het schitterende vrije uitzicht (geen woonboten) over de brede gracht. Het deels glazen trappenhuis is een ware eye-catcher en biedt toegang tot de tweede verdieping van het voorhuis.
Op de tweede verdieping treft u de heerlijke lichte woonkamer. De woonkamer is opgedeeld in een fijne zithoek aan de voorzijde vanwaar u wederom prachtig zicht heeft op het water van de gracht. Deze zijde beschikt tevens over een klassieke open haard (zandsteen). De achterzijde van deze verdieping beschikt onder andere over een ingebouwde kitchenette waardoor u ten aller tijden een drankje binnen handbereik kunt hebben.
Het trappenhuis geeft tot slot toegang tot de bovenste verdieping van het pand. Er is aldaar een ruime slaapkamer gelegen met authentieke details die beschikt over een handige inbouwkast. Voorts is er een separaat toilet en een eigen badkamer aan de voorzijde met wederom prachtig uitzicht over de gracht. Deze lichte badkamer is voorzien van ligbad, douche en marmeren wastafel.

Het gehele pand is uitstekend onderhouden (binnen en buiten) en beschikt over bijzonder veel originele en authentieke details (houten vloeren, balkenplafonds, gebogen deuren, trappenhuizen, buitenlantaarn en markiezen aan de voorzijde van het pand). In 2016 heeft er volledig funderingsherstel (onder het hele pand) plaatsgevonden waarbij het gehele souterrain en achterhuis zijn uitgediept en vernieuwd.

Keizersgracht:
Naar Keizer Maximiliaan I, aartshertog van Oostenrijk, die in 1489 aan Amsterdam het privilége schonk de keizerskroon op het wapen te voeren.
(Bron :Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
– Uniek grachtenpand met bijzonder veel mogelijkheden en een oppervlakte van ca. 227m² (NEN2580 meetrapport aanwezig)
– Bijzonder veel authentieke details en spectaculair vrij zicht op de Keizersgracht (de breedste gracht van de binnenstad, 31 meter breed)
– Funderingsherstel heeft plaatsgevonden in 2016, souterrain en achterhuis zijn hierbij uitgediept
– Vijf (slaap)kamers en vier badkamers
– Souterrain met eigen voorzieningen en eigen voordeur, af te sluiten van de rest van het pand, geschikt voor verhuur
– Achterhuis voorzien van extra keuken, badkamer en twee slaapkamers, eveneens ideaal voor verhuur
– Het dak van het achterhuis is in 2010 vernieuwd en geïsoleerd, tevens is het dak van het voorhuis geïsoleerd
– Fraaie hoge plafonds, houten vloeren en parketvloeren
– CV-installatie, Daalderop (grote ketel) en Intergas (kleine ketel), beide uit 2010
– Souterrain, hal voorhuis, badkamers en vloer achterhuis voorzien van vloerverwarming
– Gelegen op eigen grond
– Bouwjaar ca. 1686
– Rijksmonument
– Parkeren via vergunningstelsel (centrum 2, geschatte wachttijd 2 maanden). Bron: parkeren en verkeer gemeente Amsterdam
– Oplevering in overleg.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Reageren

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Contactgegevens