Amsterdam

Amsterdam – Minervalaan 50hs

Minervalaan 50hs

€ 1.500.000 K.K.
|
OPPERVLAKTE:
124 m2
|
AANTAL KAMERS:
3
Share

Minervalaan 50HS, 1077 PC Amsterdam Heerlijk benedenhuis (ca. 124m²) met grote en zonnige achtertuin (ca. 150m²) aan de geliefde Minervalaan. De woning is praktisch ingedeeld en beschikt over een luxe keuken, een separate kamer en berging op de vierde verdieping die te bereiken zijn met…

Minervalaan 50HS, 1077 PC Amsterdam
Heerlijk benedenhuis (ca. 124m²) met grote en zonnige achtertuin (ca. 150m²) aan de geliefde Minervalaan. De woning is praktisch ingedeeld en beschikt over een luxe keuken, een separate kamer en berging op de vierde verdieping die te bereiken zijn met een lift en een tuinhuis in de achtertuin. In 2007 is de woning geheel gerenoveerd.

Locatie/Bereikbaarheid:
De Minervalaan staat bekend als een zeer statige straat in Amsterdam Zuid met veel Berlage details. De woning is gelegen op een mooi deel van de Minervalaan tussen de Stadionweg en de Gerrit van der Veenstraat. Wonen aan de Minervalaan betekent rustig wonen met uitzicht over veel groen maar toch op loopafstand van alles wat het bruisende Amsterdam Zuid te bieden heeft. De Beethovenstraat, Stadionweg en de Cornelis Schuytstraat met een zeer breed aanbod supermarkten, speciaalzaken en andere winkels zijn zeer nabij gelegen. Aan horeca ook geen gebrek in de directe omgeving: veel leuke terrassen, cafés, lunchrooms en restaurants sieren de buurt. Het appartement is omringd door goede (inter)nationale (basis)scholen. Ook diverse stadsparken waaronder het Vondelpark en het Beatrixpark alsmede het Amstelpark zijn dicht bij de woning gelegen. Hier kunt u terecht voor sport en recreatie.
De bereikbaarheid is uitstekend: station Zuid/WTC, met metro’s, treinen en bussen in alle richtingen is op loopafstand gelegen. Er is hier tevens een directe verbinding met Schiphol. Vanaf station Zuid/WTC geraakt u binnen 10 minuten op Amsterdam Centraal Station. Vanaf hier vertrekken bussen, treinen, trams én metro’s in alle richtingen en kunt u met de pont het IJ oversteken. Parkeren is geen probleem aan de Minervalaan, u kunt thans zonder wachttijd twee parkeervergunningen krijgen.

Indeling:
Nette gemeenschappelijke entree op de begane grond. Entree naar het appartement. Riante hal met een separaat toilet voorzien van fontein. Afgesloten kast met bergruimte en C.V.-ketel. Aangrenzend zijn diverse (garderobe)kasten op maat ingebouwd. Glazen zwartstalen deuren verschaffen de toegang tot de luxe open keuken (Bulthaup) voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur waaronder een vaatwasser, Quooker, Gaggenau 2-pitsgasfornuis, wok brander en teppan yaki plaat , Gaggenau combi-oven (inclusief stoomoven), koel/vriescombinatie en meer dan genoeg opbergruimte. De keuken is voorzien van vloerverwarming.
Via en-suite deuren bereikt u de riante doorzonkamer met een prachtige houten visgraat vloer. De woonkamer is thans ook toegankelijk vanaf de hal. De woonkamer is ruim 12 meter diep en biedt eindeloze mogelijkheden. Een sfeervolle open haard siert het vertrek. Dubbele openslaande deuren verschaffen de toegang tot de riante tuin van bijna 150 m². Fraai aangelegd terras met terrasverwarming en vijver. Achterin de tuin treft u een ruim tuinhuis, ideaal voor het opbergen van alles wat er bij een grote tuin komt kijken. Aan de achterzijde van het pand is de ruime slaapkamer met inbouwkasten gesitueerd. Ook vanuit deze kamer is er middels dubbele openslaande deuren de toegang naar de groene achtertuin. De luxe badkamer en-suite beschikt over een inloopdouche, ligbad, wastafel en wasmachine aansluiting. De badkamer is thans voorzien van vloerverwarming.
In het pand bevinden zich nog twee ruimtes die bij het appartement horen. Dit betreft een kamer met water, elektra en afvoer (thans in gebruik als berging, gemakkelijk in te richten als logeer of werkkamer), een gemeenschappelijke toiletruimte en een aparte berging. Deze zijn middels het gemeenschappelijke trappenhuis met lift bereikbaar.

Minervalaan:
In de Romeinse mythologie de godin van de wijsheid. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)
Dit deel van de Minervalaan is gebouwd in 1929 en ontworpen door architect J. Roodenburgh als onderdeel van het Plan Berlage en het gebouw is aangemerkt als Rijksmonument.

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht van ca. 124 m² (NEN2580 rapport aanwezig)
- Rijksmonument
- Gerenoveerd in 2007
- Vloerverwarming in keuken en badkamer
- Riante achtertuin ca. 150 m² met elektrische zonnewering en tuinhuis
- Kamer en berging op vierde verdieping (toegankelijk met lift)
- Handige inbouwkasten
- C.V.-ketel (2006)
- Luxe keuken met kookeiland
- Erfpachtcanon €3.116,09 per jaar
- Erfpacht onder gunstige voorwaarden vastgeklikt. Tijdvak loopt tot 2052, daarna eeuwigdurend vastgeklikt voor €3.655,- per jaar (excl. Inflatie)
- VVE met 29 leden en professionele beheerder
- VVE bijdrage €318,57 per maand
- VVE in bezit van MJOP
- Energielabel niet aanwezig vanwege monumenten status
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Heeren Makelaars is gespecialiseerd in aankoop, verkoop en taxaties van appartementen en andere woningen in Groot Amsterdam.

    Reageren

    Persoonsgegevens

    Adresgegevens

    Contactgegevens