Amsterdam

Amsterdam – Minervalaan 78-1

Minervalaan 78-1

€ 1.400.000 K.K.
|
OPPERVLAKTE:
148 m2
|
AANTAL KAMERS:
7
Share

Minervalaan 78-1, 1077 PJ Amsterdam Dit smaakvol afgewerkte en zeer karakteristieke bovenhuis van circa 148 m² bevindt zich aan de prachtige Minervalaan. Gelegen op de eerste verdieping en bereikbaar per lift, onderscheidt dit unieke appartement zich met zowel een breed balkon aan de voorzijde als…

Minervalaan 78-1, 1077 PJ Amsterdam

Dit smaakvol afgewerkte en zeer karakteristieke bovenhuis van circa 148 m² bevindt zich aan de prachtige Minervalaan. Gelegen op de eerste verdieping en bereikbaar per lift, onderscheidt dit unieke appartement zich met zowel een breed balkon aan de voorzijde als aan de achterzijde van de woning. Bovendien biedt het een extra grote studio/dienstbodekamer met berging op de vierde en vijfde verdieping van maar liefst 30 m².

De woning is door de jaren heen subliem onderhouden. Recentelijk (eind 2023) zijn alle kozijnen aan de tuinzijde vervangen, afgewerkt en voorzien van dubbele beglazing. Het appartement is voorzien van een fraaie houten vloer en authentieke details zoals de ensuite, sierlijst en schouwen, wat zorgt voor een zeer aangename woonsfeer.

Ligging & Bereikbaarheid

De Minervalaan staat bekend als een statige straat met veel Berlage-details in Amsterdam Zuid. Dit appartement ligt op een prachtig deel van de Minervalaan, tussen de Stadionweg en het fietsersbruggetje nabij station Zuid/WTC. Wonen aan de Minervalaan betekent rustig wonen met uitzicht op veel groen, maar toch op loopafstand van alle voorzieningen van het bruisende Amsterdam Zuid. De Beethovenstraat, Stadionweg en Cornelis Schuytstraat, met een breed aanbod van supermarkten, speciaalzaken en andere winkels, liggen zeer nabij. In Amsterdam Zuid zijn er talrijke gezellige terrassen, cafés, lunchrooms en restaurants. Het appartement is omringd door goede (inter)nationale (basis)scholen en dicht bij het Vondelpark, Beatrixpark en Amstelpark voor sport en recreatie.
De bereikbaarheid is uitstekend: binnen twee minuten lopen bereikt u station Zuid/WTC met metro’s, treinen en bussen in alle richtingen, inclusief een directe verbinding met Schiphol. Vanaf station Zuid bent u binnen 10 minuten op Amsterdam Centraal station, waar u verder kunt reizen met bussen, treinen, trams en metro’s. Parkeren is geen probleem aan de Minervalaan; u kunt momenteel zonder wachttijd twee vergunningen krijgen.

Indeling:

Het appartement op de eerste verdieping is bereikbaar met lift of trap en heeft de volgende indeling:
Entree, vestibule met toegang tot het toilet met fontein en een slaapkamer. Een tweede ruime centrale hal met garderobekasten en fraaie glas-in-lood bovenramen geeft op twee manieren toegang tot de leefruimte. De royale woonkamer ensuite met erker en schouw bevindt zich aan de voorzijde en biedt prachtig uitzicht op de groene Minervalaan. De zijkamer, bij de woonkamer gevoegd, creëert een nog grotere leefruimte, voorzien van airconditioning en toegang tot het balkon aan de voorzijde (oosten). Deze kamer kan met een kleine aanpassing tot een derde slaapkamer worden getransformeerd. Via de ensuite bereikt u de eetkamer aan de tuinzijde. De verzorgde keuken van 5 meter breed, naast de eetkamer, geeft toegang tot het balkon aan de achterzijde. De ruime master bedroom aan de tuinzijde heeft openslaande deuren naar het balkon op het westen. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche, tweede toilet en wastafel.

Vierde verdieping:

De studio/dienstbodekamer op de vierde etage omvat een eenvoudige pantry, woonkamer met plaats voor bank en eettafel, en een kleine badkamer met toilet en douche. De woonkamer heeft dubbele openslaande deuren en door de vele raampartijen is er veel lichtinval. Via een interne trap bereikt u de slaapkamer op de vijfde verdieping, een mooie open ruimte met een nokhoogte van 3.37 m en een prachtig balkenplafond.

Erfpacht:
Het appartement ligt op voortdurende erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. Het huidige tijdvak begon op 1 september 1930 en loopt tot 30 juni 2055, met de algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000 van toepassing. Dit tijdvak is volledig afgekocht. De aanvraag voor eeuwigdurende erfpacht onder de Algemene Bepalingen 2016 is op tijd gedaan, zodat de koper onder gunstige voorwaarden kan afkopen. Bij vastklikken geldt een canon van €4.123,- per jaar met jaarlijkse indexatie; bij eeuwigdurende afkoop een bedrag van €55.064,-.

Vereniging van Eigenaren:

- Gezonde en actieve VvE, professioneel beheerd door Quadyck Real Estate.
- Servicekosten bedragen €416,75 per maand.
- De VvE heeft een meerjaren onderhoudsplan.
- De VvE bestaat uit 8 leden, met goed onderling contact en gezamenlijke beslissingen over onderhoud.

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht van 148,07m² (inclusief studio, NEN2580 rapport aanwezig)
- De woning bevindt zich in een zeer goede staat van onderhoud. Recentelijk (eind 2023) zijn alle kozijnen aan de tuinzijde vervangen en voorzien van dubbele beglazing.
- De studio/dienstbodekamer met berging heeft een totaal oppervlakte van 30,49 m2.
- De buitenruimtes hebben een oppervlakte van 11,68 m2.
- Het appartement en de studio/dienstbodekamer zijn gelegen op erfpachtgrond. Eeuwigdurende afkoop is aangevraagd onder de gunstige voorwaarden en wordt door koper overgenomen.
- Restitutie overdrachtsbelasting ten gunste van verkoper.
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Heeren Makelaars is gespecialiseerd in aankoop, verkoop en taxaties van appartementen en andere woningen in Groot Amsterdam.

    Reageren

    Persoonsgegevens

    Adresgegevens

    Contactgegevens