Amsterdam

Amsterdam – Palestrinastraat 5H

Palestrinastraat 5H

€ 2.050.000 K.K.
|
OPPERVLAKTE:
214 m2
|
AANTAL KAMERS:
7
Share

Palestrinastraat 5H, 1071LC Amsterdam Zeer charmant benedenhuis (ca. 214m²) verdeeld over drie woonlagen gelegen aan de fraaie Palestrinastraat in het hart van Amsterdam Oud-Zuid. Dit appartement onderscheidt zich door de ruime woonlagen, hoge plafonds, vele originele details en een heerlijke tuin op het zuiden! Ligging:…

Palestrinastraat 5H, 1071LC Amsterdam
Zeer charmant benedenhuis (ca. 214m²) verdeeld over drie woonlagen gelegen aan de fraaie Palestrinastraat in het hart van Amsterdam Oud-Zuid. Dit appartement onderscheidt zich door de ruime woonlagen, hoge plafonds, vele originele details en een heerlijke tuin op het zuiden!

Ligging:
De ligging is zeer gunstig ten opzichte van de uitvalswegen en het openbaar vervoer (diverse tram- en bushaltes aan de Van Baerlestraat, De Lairessestraat en het Museumplein). In de P.C. Hooftstraat vindt u een variëteit aan luxe boetieks, fijne lunchgelegenheden en in de directe omgeving een ruim aanbod aan goede restaurants. Op loopafstand treft u het Museumplein met onder andere het Concertgebouw, Stedelijk museum, Van Goghmuseum en het Rijksmuseum. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht op het Museumplein of in het winkelgebied van de Cornelis Schuytstraat welke zich beide in de directe nabijheid bevinden. Iedere zaterdag is er daarnaast een gezellige ZuiderMRKT op de hoek van de Jacob Obrechtstraat en de Johannes Verhulststraat. Voor de dagelijkse ontspanning is er het altijd mooie, op steenworp afstand gelegen, Vondelpark. De British School en International School zijn nabij gelegen.

Indeling
Via de authentieke eigen voordeur is er toegang tot het appartement. U komt via het tochtportaal binnen in de klassieke hal met trappenhuis. Toegang tot de woonkamer en-suite met aan de voorzijde de gezellige zitkamer. De achterzijde van de woonkamer is opgehoogd om het souterrain meer hoogte te geven en geeft toegang tot de tuin gelegen op het zuiden. De bijzonder fraaie authentieke keuken is tevens aan de achterzijde gelegen en is een ware eye-catcher van dit appartement. Gastentoilet bereikbaar vanaf de hal. Via de trap is er toegang tot de eerste verdieping. Alle originele schoorsteenmantels zijn nog aanwezig en de kamers beschikken over een bovengemiddelde breedte.

Ook de eerste verdieping is nog voorzien van de orignele en suite waardoor de verdieping is op te delen in twee riante slaapkamers. De slaapkamer aan de achterzijde heeft dubbele deuren naar het riante balkon met uitzicht over de binnentuinen. Zowel de voor- als achterzijde beschikken daarnaast nog over een kleine kamer. De badkamer is centraal vanaf de overloop bereikbaar en beschikt over een ligbad, douche, wastafel en toilet.

Vanuit de hal op de begane grond en de woonkamer is het souterrain bereikbaar. Het souterrain is grotendeels in gebruik als woonverdieping, deels met riante stahoogte van bijna 5 meter en deels met een hoogte van 1.66m. De tweede badkamer is hier gesitueerd en beschikt over een inloopdouche, toilet en wastafel. Tot slot beschikt het souterrain over een riante berging van ca. 31m².

Palestrinastraat:
Giovanni Palestrina (1525-1594): Italiaanse componist van gewijde muziek, organist en kapelmeester. (Bron: Stadsatlas Amsterdam).

Bijzonderheden:
- Riant benedenhuis verdeeld over drie woonlagen ca. 214m² (NEN-2580 certificaat aanwezig)
- Heerlijke tuin op het zonnige zuiden van ca. 35m²
- Gelegen op eigen grond dus géén erfpacht
- Hoge plafonds op de begane grond en de eerste verdieping (ca. 3,1m)
- Souterrain gedeeltelijk voorzien van plafondhoogte van ruim 5m en deels van 1.66m
- Bijzonder veel originele elementen behouden
- Cv-ketel uit 2020, tevens volledig voorzien van dubbelglas
- Energielabel A
- VvE bestaande uit drie leden
- Onderhoud wordt in overleg uitgevoerd, er is geen reservefonds en geen MJOP
- Parkeren via vergunningstelsel (bron: Parkeren en Verkeer gemeente Amsterdam)
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

Heeren Makelaars is gespecialiseerd in aankoop, verkoop en taxaties van appartementen en andere woningen in Groot Amsterdam.

    Reageren

    Persoonsgegevens

    Adresgegevens

    Contactgegevens