Amsterdam

Amsterdam – Pieter Cornelisz. Hooftstraat 141

Pieter Cornelisz. Hooftstraat 141

€ 2.250.000 K.K.
|
OPPERVLAKTE:
258 m2
|
AANTAL KAMERS:
9
Share

Pieter Cornelisz. Hooftstraat 141 Amsterdam Op een prachtige plek in Amsterdam, aan het winkelvrije deel van de statige P.C. Hooftstraat en naast de ingang van het Vondelpark, staat dit elegante woonhuis met heerlijke achtertuin. Het betreft een geheel pand, bestaande uit maar liefst zes woonlagen,…

Pieter Cornelisz. Hooftstraat 141 Amsterdam

Op een prachtige plek in Amsterdam, aan het winkelvrije deel van de statige P.C. Hooftstraat en naast de ingang van het Vondelpark, staat dit elegante woonhuis met heerlijke achtertuin.

Het betreft een geheel pand, bestaande uit maar liefst zes woonlagen, dat met 258m² woonoppervlakte veel leefruimte en comfort biedt. Ook aan buitenruimte is er genoeg; een riante achtertuin met een terras op het zonnige zuiden en een achterom naar de Van Eeghenlaan. Het huis is uitstekend onderhouden.

Het huis is uniek omdat het zowel een gezinswoning als een praktijk/winkelruimte biedt aan haar toekomstige bewoners. Daarnaast behoort de huisvesting met eigen toegang voor een nanny of ouder kind ook tot de opties.

Bereikbaarheid:
Het woonhuis ligt midden in het gewilde Oud-Zuid, aan het rustige deel van de bekende P.C. Hooftstraat. Aan het eind van de straat de ingang van het prachtige Vondelpark. Aan de andere zijde tal van luxe winkels. Daarnaast zijn er vele gezellige koffiezaakjes, boutique winkels en goede eetgelegenheden in de directe omgeving. De gezellige Cornelis Schuytstraat ligt om de hoek en is via het Vondelpark te bereiken. Op steenworp afstand ligt het Museumplein met het Concertgebouw en de omliggende musea zoals het Stedelijk Museum, Van Gogh Museum en Rijksmuseum. Ook het Leidseplein bevindt zich op slechts enkele minuten loopafstand.

INDELING:
Begane grond:
Bij binnenkomst treft u een lange hal met marmeren entree. De hal loopt door tot achter, waar zich de trap tot de bovenliggende verdiepingen en een grote ruimte van 30m² bevindt. Via deze ruimte heeft u toegang tot de prachtige tuin op het zuiden. Daarnaast bevindt zich in deze kamer de wenteltrap naar het souterrain. Door het gebruik van glazen wanden tussen de hal en de kamer, ontstaat er een zeer ruimtelijk gevoel.

Kelder:
Via de wenteltrap bereikt u het souterrain. Het souterrain was oorspronkelijk een grote open ruimte maar is nu verdeeld over twee ruimtes. Het gedeelte wat zich aan de achterzijde bevindt, wordt nu gebruikt voor een ouder kind. Via deze ruimte is er tevens toegang tot de achterliggende tuin met achterom naar de van Eeghenlaan. Deze laan is bedoeld voor ‘eigen bewoners’. Dit wordt aangegeven bij de ingang van de laan met een bord geplaatst door de gemeente. De ruimte aan de straatzijde van het pand wordt momenteel gebruikt als kantoor/opslagruimte.

Eerste verdieping:
Via de trap bereikt u de eerste verdieping, bestaande uit een en-suite woon- en eetkamer met hoge plafonds van maar liefst 3.48m! Aan de voorzijde treft u de openslaande deuren die toegang bieden tot het balkon aan de straatzijde. Vanaf het balkon heeft u uitzicht op het Vondelpark en, aan de andere zijde, de winkelstraat aan de overkant. De ruimte heeft aan zowel aan de voor- als achterzijde grote raampartijen.

Tweede verdieping:
Tussen de eerste en tweede verdieping bevindt zich een kleine overloop, waar eventueel een extra voorziening (toilet of badkamer) kan worden gebouwd. Op deze etage treft u twee ruime kamers. De kamer aan de straatkant heeft een badkamer met douche en toilet.

Derde verdieping:
Via een smalle trap bereikt u de derde verdieping. Op deze verdieping bevinden zich twee kamers, een badkamer die voorzien is van een vrijstaand bad, een kaptafel en een apart toilet.

Vierde verdieping:
De vierde verdieping is een open ruimte met een uniek uitzicht op het Conservatorium Hotel, de omliggende musea en een vrij uitzicht tot aan de Amstel! Tevens treft u op deze etage een separaat toilet met wastafel.

Tuin:
De tuin, gelegen op het zuiden, is te bereiken via het souterrain en de begane grond. In de tuin treft u een terras en een lager tuingedeelte. Er groeien vijf meter hoge Camelia's, palmboom, rozen, appelboom, bananen, peper, tomaten, courgettes, exoten. Kortom, een tuin vol met groen!

BIJZONDERHEDEN:

- Eigen grond
- Woonoppervlakte: 258 m²
- Perceeloppervlakte: 112 m²
- Bouwjaar: circa 1905
- Aantal slaapkamers: 6
- Aantal badkamers: 3
- Vele charmante, authentieke ornamenten
- Tuin met achterom
- Funderingsherstel: 2008
- Bestemming woon/winkelfunctie
- BAG: 141, 1,2,en3
- "as is where is" clausule
- Gelegen aan het winkelvrije deel van de P.C. Hooftstraat, naast de ingang van het Vondelpark

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Heeren Makelaars is gespecialiseerd in aankoop, verkoop en taxaties van appartementen en andere woningen in Groot Amsterdam.

    Reageren

    Persoonsgegevens

    Adresgegevens

    Contactgegevens