Amsterdam

Amsterdam – Prinsengracht 657

Prinsengracht 657

€ 2.350.000 K.K.
|
OPPERVLAKTE:
401 m2
|
AANTAL KAMERS:
14
Share

Prinsengracht 657 Fantastisch grachtenpand, gelegen op eigen grond, met een oppervlakte van maar liefst 401m² en bestaande uit drie woningen, onderverdeeld in acht verhuurde appartementen. Het pand is echter relatief eenvoudig weer terug te brengen naar 3 appartementen. Ligging/Bereikbaarheid: Het appartement is gelegen aan de…

Prinsengracht 657

Fantastisch grachtenpand, gelegen op eigen grond, met een oppervlakte van maar liefst 401m² en bestaande uit drie woningen, onderverdeeld in acht verhuurde appartementen. Het pand is echter relatief eenvoudig weer terug te brengen naar 3 appartementen.

Ligging/Bereikbaarheid:
Het appartement is gelegen aan de gracht kijkend over de Jordaan, vlak bij de Elandsgracht met talloze voorzieningen, (waaronder een AH) en op een steenworp afstand van de 9 straatjes. De vele galerieën en restaurantjes zorgen voor een zeer ontspannen sfeer. Vlakbij de woning ligt het prachtige vijf sterren hotel Andaz en het nabij gelegen oude Paleis van Justitie zal binnenkort worden omgebouwd tot een prachtig zes sterren hotel. Het appartement is gelegen op loopafstand van verschillende parkeer mogelijkheden – waar je direct een abonnement kunt krijgen (ook voor een eventuele tweede auto). Verschillende tram en bus verbindingen om de hoek met directe verbinding naar Centraal Station.

Indeling:
De twee appartementen in het souterrain hebben een gemeenschappelijk entree, de drie appartementen op de bel-etage hebben een gemeenschappelijk entree en hetzelfde geldt voor de drie appartementen vanaf de eerste verdieping.

Appartement 1:
Souterrain voorzijde. Ruime open keuken/woonkamer met daarachter een aparte slaapkamer. Riante badkamer met douche, toilet, ligbad en wastafel. Vloerverwarming door de gehele woning.

Appartement 2:
Souterrain achterzijde. Binnenkomst in de hal met toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde treft u de grote slaapkamer welke tevens toegang verleend tot de patio. Badkamer en-suite met douche en wastafel. Toilet apart bereikbaar vanuit de hal. Aan de achterzijde treft u de riante woonkamer/keuken met toegang tot patio en dakterras. Mede door de dakramen is dit een erg prettige en lichte ruimte. De gehele woning is verwarmd door middel van vloerverwarming.

Appartement 3
Entree op de bel-etage. Het appartement aan de voorzijde beschikt over woonkamer en keuken en suite. Deze ruimte beschikt over een fantastische plafondhoogte van maar liefst 4.30m. Aan de achterzijde is de badkamer gesitueerd welke beschikt over een douche, wastafel en toilet. In deze ruimte is een entresol gecreëerd welke dient als slaapkamer.

Appartement 4
Bel-etage achterzijde. Studio met nette badkamer welke is voorzien van een douche, wastafel en toilet. Open keuken/woonkamer met toegang tot een riant terras van ca 41m².

Appartement 5
Eerste verdieping achterzijde. Vanuit de gemeenschappelijke hal is er toegang tot de de studio. Open keuken en badkamer met douche, toilet en wastafel.

Appartement 6
Tweede verdieping voorzijde. Ruime woonkamer en keuken aan de voorzijde met keuken waarvandaan u geniet van schitterend uitzicht over de gracht. Achter de woonkamer is de slaapkamer met badkamer en-suite gesitueerd. De badkamer beschikt over een douche, wastafel en toilet.

Appartement 7
Tweede verdieping achterzijde. Hal met toegang tot keuken en woonkamer. Vanuit de keuken is de badkamer te betreden welke beschikt over een toilet, douche en wastafel. Tevens kunt u vanuit de hal met een trap naar de derde verdieping waar de slaapkamer is gelegen.

Appartement 8
Derde verdieping voorzijde. Studio met open woonkamer/keuken. Een badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafel. Vanaf de lichte keuken geniet u van het prachtige uitzicht over de gracht. Tevens is het dakterras te bereiken vanuit dit appartement.

De zes appartementen vanaf de begane grond zijn eenvoudig terug te brengen tot twee grote appartementen (beneden- en bovenwoning), beide met een eigen opgang.

Prinsengracht:
Naar ‘de prinselijke titel’, waarmee die van de prinsen van Oranje wordt bedoeld. De gracht is één van de drie hoofdgrachten en voor wat de aard van de bebouwing betreft de eenvoudigste. Bij de vergroting van 1612 gegraven en bebouwd van Brouwersgracht tot Leidsegracht. Met de vergroting van 1658 wordt ook deze gracht doorgetrokken over de Amstel (tot aan het Entrepodok).
(Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden
- Unieke belegging op een fantastische locatie, gelegen aan het luxe deel van de Prinsengracht
- Gelegen op eigen grond, dus géén erfpacht
- Acht appartementen. Bijna volledig verhuurd (bepaalde tijd verhuur)
- Het gehele pand wordt leeg opgeleverd
- Relatief eenvoudig terug te brengen naar drie woningen
- Pand is in 2019 gefundeerd
- Aan de rechterkant van het pand is een luxe appartementencomplex gesitueerd
- Professionele vuilwaterpomp voor afvoer van vuil water en toilet
- Het souterrain en de begane grond worden verwarmd door onttrekking van aardwarmte
- Pand staat te boek als Prinsengracht 657 A,B,C,D
- Appartementen vanaf 1hg zijn verwarmd door middel van een CV ketel. Bouwjaar 2023
- Alle appartementen beschikken over inductiekookplaten
- Gedetailleerde informatie met betrekking tot de verhuursituatie is op te vragen bij ons kantoor
- Betreft een Rijksmonument
- Mogelijkheid tot het aanleggen van zonnepanelen (mits voldaan aan voorwaarden, rapport aanwezig)
- Indien vergund is het mogelijk zonnepanelen op het dak te plaatsen. Rapportage hiervan is beschikbaar bij ons kantoor.
- Totaal GO wonen 400,60m². Nen2580 meetrapport aanwezig
- Oplevering leeg en ontruimd mogelijk vanaf 10-2023

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Heeren Makelaars is gespecialiseerd in aankoop, verkoop en taxaties van appartementen en andere woningen in Groot Amsterdam.

    Reageren

    Persoonsgegevens

    Adresgegevens

    Contactgegevens