Amsterdam

Amsterdam – Saxenburgerstraat 28hs

Saxenburgerstraat 28hs

€ 4.500,- P.M.
|
OPPERVLAKTE:
150 m2
|
AANTAL KAMERS:
7
Share

Saxenburgerstraat 28, 1054 KR Amsterdam Direct aan het Vondelpark op eigen grond gelegen herenhuis ( “townhouse” ) met tuin op het zuiden. De benedenwoning beschikt over een voor- en achtertuin, een balkon en heeft vrij uitzicht op het grootste en mooiste park in Amsterdam, het…

Saxenburgerstraat 28, 1054 KR Amsterdam

Direct aan het Vondelpark op eigen grond gelegen herenhuis ( "townhouse" ) met tuin op het zuiden. De benedenwoning beschikt over een voor- en achtertuin, een balkon en heeft vrij uitzicht op het grootste en mooiste park in Amsterdam, het Vondelpark. Het benedenhuis van ca. 150 m2 wordt leeg en gestoffeerd opgeleverd.

Het herenhuis dat gebouwd is in 1881, is voor wat betreft de onderste 3 verdiepingen compleet gerenoveerd in 2017, waarbij de authentieke elementen bewaard zijn gebleven. De vormgeving en de afwerking in het huis zijn van hoogwaardig niveau. De allermooiste materialen, vloeren, verlichting, deurbeslag en kranen sieren de woning. Er is een nieuwe elektrische installatie en meterkast geplaatst. Het leidingwerk en de CV installatie zijn volledig vernieuwd. Daarnaast zijn er nieuwe ramen en deuren (met horren) geplaatst en nieuwe taatsdeuren. Balkons en diverse hekwerken zijn voorzien van nieuw smeedwerk.
De unieke ligging van het pand met de directe toegang tot het Vondelpark voor de deur terwijl het aan een autovrij pleintje is gesitueerd, kenmerkt zich door een zee van rust en privacy en dat te midden van de mooiste culturele en historische bezienswaardigheden van Amsterdam.

Locatie:
Het huis maakt deel uit van een blok van 4 herenhuizen, direct aan het Vondelpark. Tegenover het huis bevindt zich een directe ingang naar het prachtige Vondelpark.
De Saxenburgerstraat is gelegen in Amsterdam Oud-West. Het is een rustige zijstraat van de Overtoom, die doodloopt op een van de toegangen van het Vondelpark. In de buurt zijn diverse cafe's en restaurants en winkels, zowel in Oud-West als in Oud-Zuid, aan de andere kant van het Vondelpark. Verder bevinden alle voorzieningen van de stad, waaronder culturele voorzieningen, De Hallen, Jordaan, Leidseplein, PC Hooftstraat, Rijksmuseum, Concertgebouw etc. zich op korte afstand. Tennisbanen zijn er op loopafstand.

De bereikbaarheid van het object is goed. Met de fiets ligt de gehele stad binnen handbereik. Op de Overtoom rijden tramlijnen 1 en 17 naar Amsterdam centraal en Amsterdam Lelylaan.
Met de auto bent u in no time op de ring A-10, waardoor o.a. Luchthaven Schiphol snel te bereiken is.

Indeling:
Via een kleine bordestrap en een fraaie entreedeur is de ruime hal op de bel-etage bereikbaar.

Bel-etage: grote entreehal met toegang tot lift en trap, toilet, eetkamer met ingebouwde servieskasten en zicht op het Vondelpark; aan de achterzijde van de etage de handgemaakte keuken (Lodder), grotendeels voorzien van Gaggenau-apparateur zoals koelkast, vrieskast, combi-oven, hete lucht oven, warmhoudlade, vaatwasser (Miele) en wijnklimaatkast, Quooker.

Souterrain: bereikbaar met trap of lift, hal, kast, slaapkamer aan de parkkant met aansluitend een walk-in closet waardoor ook de luxe afgewerkte badkamer bereikbaar is.
Aan de achterzijde een waskamer met diverse kasten en toegang tot een plaatsje met buitenkasten en een aparte entree tot de woning. De verdiepingshoogte in het souterrain is 2,62 meter.

Eerste verdieping: bereikbaar met trap of lift, hal, badkamer met douche en toilet, woonkamer met op maat gemaakte boekenkasten, gas open haard en balkon, uitkijkend over het park. Zitkamer/ slaapkamer aan de achterzijde met kitchenette, voorzien van koelkast en vaatwasser.

Bijzonderheden:

- het benedenhuis wordt gestoffeerd aangeboden
- waarborg 3 maanden
- huurcontract voor bepaalde tijd (max 2 jaar)
- woonoppervlakte benedenhuis 150 m2, meetrapport NEN 2580
- bouwjaar 1881
- uitzicht op vondelpark
- parketvloeren gelegd in hongaarse punt op 1e verdieping en deel beletage
- installaties: lift Thyssen Krupp, vloerverwarming in badkamers en onder stenen vloeren
- alarm systeem, mechanische ventilatie, airconditioning
- markiezen op beletage en 1e etage aan de zuidkant
- vloeren, muren , plafonds en ramen zijn geïsoleerd
- ingebouwde op maat gemaakte kasten

Huur: het benedenhuis is ook te huur deze wordt gestoffeerd aangeboden.

Saxenburgerstraat:
Voormalige buitenplaats, later pottenbakkerij, die hier tot 1879 heeft gestaan. De straat is onder deze naam van de gemeente Nieuwer-Amstel overgekomen. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen.

    Reageren

    Persoonsgegevens

    Adresgegevens

    Contactgegevens