Amsterdam

Amsterdam – Vondelstraat 186Huis

Vondelstraat 186Huis

€ 1.750.000 K.K.
|
OPPERVLAKTE:
198 m2
|
AANTAL KAMERS:
7
Share

Vondelstraat 186-HS, 1054 GW Amsterdam Sfeervol en karakteristiek drie-laags benedenhuis (ca. 198m²) aan het geliefde Vondelpark! De woning is gelegen op eigen grond en ligt werkelijk op een fantastische locatie. Het charmante familiehuis heeft een unieke warme uitstraling waarbij de ruimtes ideaal zijn benut en…

Vondelstraat 186-HS, 1054 GW Amsterdam

Sfeervol en karakteristiek drie-laags benedenhuis (ca. 198m²) aan het geliefde Vondelpark! De woning is gelegen op eigen grond en ligt werkelijk op een fantastische locatie.
Het charmante familiehuis heeft een unieke warme uitstraling waarbij de ruimtes ideaal zijn benut en het originele karakter is behouden.

Locatie/Bereikbaarheid:
De woning is gelegen in de welbekende Vondelstraat, in een statig pand tegenover het Vondelpark. De straat heeft ondanks zijn populariteit altijd een ontspannen en rustige sfeer weten te behouden. Het is comfortabel wonen in het mooiste en rustigste gedeelte van de Vondelstraat, voorbij de Amsterdamse Manege en Vondelkerk. Op loopafstand bevinden zich verschillende winkels, supermarkten en speciaalzaken. Ook aan horeca geen gebrek: een breed aanbod restaurants, bars en terrassen bevinden zich op een steenworp afstand van de woning. De Van Baerlestraat, het Leidseplein, de P.C. Hooftstraat, de Hallen, Cornelis Schuytstraat en het Museumplein zijn nabij gelegen. Ook culturele bezienswaardigheden zoals het Van Gogh museum, Rijksmuseum en Concertgebouw kunnen met gemak te voet worden bereikt. Voor families met kinderen is in de zeer rustige straat met brede stoepen en in het park volop gelegenheid om buiten te spelen. Ook voor sport en recreatie kunt u terecht in het Vondelpark. Verscheidene hoog aangeschreven basisscholen en middelbare scholen zijn goed te bereiken met de fiets of te voet.

De Vondelstraat is uitstekend bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer. Met de auto bereikt u de woning vanaf de Ringweg A-10 (afslag S106). Er is ruimschoots openbaar vervoer: diverse tram- en bushaltes bevinden zich in de nabije omgeving. De andere stadsdelen, maar ook Schiphol (rechtstreeks) zijn goed te bereiken. Parkeren geschiedt middels het vergunningsstelsel (bron: parkeren en verkeer gemeente Amsterdam).

Indeling:
Begane grond:
De ruime en lichte begane grond is via een eigen entree bereikbaar. De hal beschikt over een fraaie stenen vloer. Aan de voorzijde een ruime, lichte slaapkamer met inbouwkasten. De badkamer is vanuit de slaapkamer toegankelijk en is voorzien van wastafel en douche. Centraal gelegen een berging met veel opslagruimte. Hiertegenover een ruimte waar de toilet met fontein, de C.V.-installatie en de benodigde aansluitingen voor wasmachine en droger gesitueerd zijn. Aan de achterzijde de zeer ruime, charmante (woon)keuken met alle benodigde voorzieningen. Via openslaande deuren bereikt de riante achtertuin met een kleine berging.

Eerste verdieping:
Statig eigen entree op de begane grond. Ruime hal met originele marmeren vloer. Aan de voorzijde een ruime (woon)kamer en-suite met originele schouw en prachtige houten vloer. De bijzonder hoge plafonds zorgen voor veel lichtinval. Aan de achterzijde het verlengde van de (woon)kamer. Hier bevindt zich een frans balkon met uitzicht op de achtertuin. Aan weerszijden van de kamers bevinden zich paneeldeuren met handige inbouwkasten. Aan de achterzijde gelegen een werkkamer die tevens voorzien is van de mooie houten vloer. In de hal een separaat toilet, de fontein hangt in de hal. Het souterrain is met een interne trap toegankelijk.

Tweede verdieping:
Via een interne houten trap bereikt u de overloop met originele marmeren vloer. Separaat toilet. Aan de achterzijde een ruime slaapkamer met frans balkon, schouw en inbouwkasten. Daarnaast de badkamer die voorzien is van een wastafel, ligbad en inloopdouche. Aan de voorzijde een slaapkamer met inbouwkasten en een schouw. Middels openslaande deuren heeft u toegang tot het balkon met mooi uitzicht op het Vondelpark. Vanuit de slaapkamer bereikt u een kamer die perfect te gebruiken is als walk-in closet. De hele verdieping beschikt over een karakteristieke houten vloer.

Vondelstraat:
Joost van den Vondel (1587-1679), dichter. Hij schreef 24 treurspelen, voorts poëzie op helden en heldendaden. Het gedeelte van de straat dat voor 1896 in de gemeente Nieuwer-Amstel lag, werd eerst verlengde Vondelstraat genoemd. Onder leiding van C.P. van Eeghen werd in 1864 door een aantal Amsterdammers het plan voor de aanleg van een rij- en wandelpark ontworpen, en daarna uitgevoerd naar een ontwerp van L.D. Zocher. Het eerste gedeelte werd geopend in 1865. Toen in 1867 hier een standbeeld van Vondel werd geplaatst, kreeg het park de naam Vondelpark.

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht van ca. 198m² (NEN2580-meetrapport aanwezig)
- Eigen grond, dus géén erfpacht
- Funderingsherstel 1966
- Drie-laags benedenhuis
- Kleinschalige VVE
- Energielabel D
- Hoge plafonds
- Riante achtertuin
- Oplevering in overleg
- Parkeren via vergunningstelsel (Bron: Parkeren en verkeer Gemeente Amsterdam)

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Heeren Makelaars is gespecialiseerd in aankoop, verkoop en taxaties van appartementen en andere woningen in Groot Amsterdam.

    Reageren

    Persoonsgegevens

    Adresgegevens

    Contactgegevens