Zandvoort

Zandvoort – Julianaweg 15

Julianaweg 15

€ 3.500.000 K.K.
|
OPPERVLAKTE:
753 m2
|
AANTAL KAMERS:
17
Share

Julianaweg 15 & Emmaweg 22a t/m e en Emmaweg 24 te Zandvoort Direct nadat ik de straat in ben gedraaid overvalt me een aangenaam gevoel van rust. De geruststellende gedachte dat ik me letterlijk en figuurlijk op het juiste pad bevind. Een brede, groene straat…

Julianaweg 15 & Emmaweg 22a t/m e en Emmaweg 24 te Zandvoort

Direct nadat ik de straat in ben gedraaid overvalt me een aangenaam gevoel van rust. De geruststellende gedachte dat ik me letterlijk en figuurlijk op het juiste pad bevind. Een brede, groene straat met aan weerszijden vooral vrijstaande en 2-onder-1 kap woningen. Prachtige oude bomen flankeren de weg; ik begrijp meteen waarom deze buurt ‘het groene hart’ van Zandvoort genoemd wordt.

De weg maakt een bocht naar rechts en daar staat ze dan; in al haar glorie en tegelijkertijd bescheiden eenvoud. Het voormalige kerkje straalt een ingetogen energie uit waar je stil van wordt. En razend nieuwsgierig! Ik kan bijna niet wachten tot ik binnen een kijkje mag nemen.

Want in dit kerkje uit 1928 en de bijbehorende pastoriewoning realiseerden de huidige eigenaren niet alleen een zeer bijzonder woonhuis maar ook nog zes stijlvolle minisuites, een wellness- en een multifunctionele groepsruimte.
Een unieke plek om in alle rust en stilte te kunnen ontspannen en op te laden; gemaakt met liefde, oog voor detail en een groot gevoel voor stijl, duurzaamheid en kwaliteit.

Church house
Het woonhuis dat in de kerk werd gerealiseerd is in alle opzichten uniek en van ongeëvenaarde klasse. Over ieder detail is zorgvuldig nagedacht door topontwerper Osiris Hertman.

Het resultaat: een klimaatneutrale, adembenemend mooie en sfeervolle woning die je enerzijds overweldigt en anderzijds omarmt en beschermt, als een behaaglijk warme jas. Om aan te trekken en nooit meer uit te doen.

De metershoge aluminium kozijnen zorgen voor heerlijk veel daglicht dat nog eens extra wordt gereflecteerd door de hoge witte kap. Middelpunt van de ruimte is een gigantische open haard die afgewerkt is met handgekapte stenen. Helemaal tot in de nok doorgemetseld. Imposant en prachtig.

Door een podium te creëren is er in de grote ruimte een intieme zithoek ontstaan zonder afbreuk te doen aan het kenmerkende open karakter van de kerk. De hiervoor gebruikte vloerdelen zijn afkomstig uit oude treinwagons.

In de hele ruimte is onder de robuuste betonnen vloer vloerverwarming toegepast. Hier vind je geen strakke gietvloer maar een vloer die leeft en ademt. Aan het plafond hangen ventilatoren die de warme lucht als het ware naar beneden ‘duwen’ waardoor er altijd een aangenaam klimaat in huis is.

De open keuken is op maat gemaakt met natuurlijke materialen als ruw eiken en onbehandeld blauwstaal en natuurlijk compleet uitgerust voor een groot gezelschap. Je vindt hier onder andere lekker veel kastruimte, een dubbeldeurs koelkast, een aparte vrieskast, een Quooker, een vaatwasser en een riant kookeiland met stoer gasfornuis van Smeg.

Via de originele houten bordestrap aan de voorzijde bereiken we een indrukwekkende deur van zo’n 2,5 meter hoog. Hierachter bevindt zich een vide-achtige verdieping. Door de glazen balustrade heb je prachtig zicht over de woonkamer en keuken. Ik laat me vertellen dat dit vroeger de plaats van het kerkkoor was. Even doe ik mijn ogen dicht en zie en voel ik hoe dit geweest moet zijn “oh happy days”.
De ruimte leent zich nu perfect voor een fijne werkruimte of grote slaapkamer. Er is ook een douchegelegenheid en beneden in de gang vind je een toilet.

Minstens net zo fraai is de nieuwe semi-open verdieping aan de andere kant van de kerk, boven de keuken. Hier zijn twee slaapkamers gerealiseerd en een droom van een badkamer met prachtige smeervloer in verschillende kleurschakeringen, een vrijstaand ligbad, veel vaste kasten, twee vrijstaande wastafels van Balinees steen en een gigantische inloopdouche met stortplaat. Via het grote ronde raam kijk je ‘all the way to heaven’. De badkamer staat – geheel in stijl – in open verbinding met de woonkamer. Wil je wat meer privacy dan kan de ruimte met grote houten luiken afgesloten worden. Het toilet op deze verdieping is separaat.

De minisuites
Via de ingang aan de Emmaweg kom ik in een gang die de verbinding vormt tussen de kerk en de voormalige pastoriewoning, de overige minisuites en de groepsruimte.

Qua stijl en comfort is er duidelijk een eenheid. Van zeer hoog niveau. Zo vind je in iedere minisuite – van gemiddeld ca. 35 m2 – een prachtige eikenhouten visgraat vloer, een compleet uitgeruste -maatwerk- keuken en een luxe badkamer met onder andere sanitair van Villeroy & Boch, Balinese tegels en wastafels. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke, pure materialen zoals marmer uit Indonesië, ambachtelijk verwerkt staal en bamboe. De verwarming is perfect geregeld met losse units die gekoppeld zijn aan de centrale warmtepomp. Zo is het binnen no-time aangenaam van temperatuur. Ook heeft iedere minisuite eigen elektra voorzieningen en toegang tot de omliggende tuin.

Toch heeft ook iedere ruimte een geheel eigen sfeer en karakter. Waar mogelijk zijn de originele bouwmaterialen uit de kerk hergebruikt. Zo vind je aan enkele wanden bijvoorbeeld de houten vloerdelen. Van overige materialen werden onder andere vaste kasten gemaakt.

De groepsruimte
De schitterende smaragdgroene muur in de centrale gang leidt je naar de groepsruimte van 80 m2. Een unieke plek voor allerlei mogelijke groepsactiviteiten. Momenteel worden er bijvoorbeeld veel yogalessen gegeven. De zaal is voorzien van een fraaie bamboevloer met vloerverwarming en diverse lichtkoepels. Aan de achterzijde zorgt de kamerbrede raampartij met openslaande deuren voor nog meer licht en verbinding met buiten. De houten buitentrap en de wuivende bladeren nodigen je uit het voormalige duin te beklimmen en plaats te nemen op een van de terrassen die op verschillende niveaus gerealiseerd zijn. Even genieten van de zon en de magie van deze plek.

Achter de mooie glazen wand aan de voorzijde van de ruimte bevindt zich een compleet uitgeruste leefkeuken. Volledig op maat gemaakt van natuurlijke materialen zoals eikenhout, staal en beton. Ook is er een douchegelegenheid en een separaat toilet.

Wellness
In de kelder bevindt zich een luxe wellnessruimte met grote Finse panoramasauna, gewone douche en koude stortdouche. Ook is hier een separaat toilet.

De tuin
De prachtige, rustgevende tuin is rondom gelegen waardoor je er op elk moment van de dag een lekker plekje in de zon of desgewenst juist in de schaduw kunt vinden. Er zijn overal hoekjes gecreëerd waar je kunt gaan zitten en genieten. In de tuin vind je, net als in het huis en de minisuites, diverse oosterse invloeden in de vorm van veel bamboe en schitterende beelden en potten uit Bali.

Klimaat-neutraal
In totaal zijn er vier gigantische warmwater reservoirs. Twee in het woonhuis en twee in de wellnessruimte. Samen met de twee warmtepompen en de vier ventilatoren op het dak zorgen deze voor het aangename klimaat in alle verblijven; koude lucht wordt van buiten aangezogen en verwarmd door de pompen. Deze verwarmen op hun beurt het water ten behoeve van de badkamers, de vloerverwarming en de losse units in de minisuites. De zonnepanelen leveren de benodigde elektriciteit. Het gebruik van fossiele brandstoffen is op deze manier nagenoeg overbodig.
Veiligheid In alle ruimtes zijn rookmelders aangebracht, evenals brandwerende deuren met drangers. Ook zijn er camera’s en is er een alarminstallatie. Alle elektra is door een erkend installateur aangelegd en voorzien van de benodigde keurmerken.

Ligging
Dit bijzondere object vind je aan de Emmaweg 22a t/m e in Zandvoort. Gelegen op een voormalig duin in het groene hart van Zandvoort. Op steenworp afstand van een prachtig natuurgebied, het strand, het centrum en het station naar Haarlem/Amsterdam.

Short Stay
Uitstekende short stay verhuur mogelijk door de realisatie van maar liefst 6 studio’s. Allen prachtig ontworpen en voorzien van een keuken en badkamer met Balinees natuursteen.

BIJZONDERHEDEN
– zie project site: churchhouse.nl
– Fantastisch wonen op een toplocatie nabij het strand en het prachtige duinengebied;
– Prachtig gerenoveerd met hoogwaardige materialen onder architectuur van
topontwerper Osiris Hertman;
– Multifunctionele ruimte voor groepslessen zoals o.a. Yoga;
– Nagenoeg klimaatneutraal object v.v. 2 warmtepompen en zonnecollectoren;
– Houten vloerdelen in living komen uit voormalige treinwagons;
– Luxe wellness ruimte met ruime Finse panorama sauna;
– Woonoppervlakte: ca. 753 m² conform NEN 2580;
– Bruto inhoud: ca. 3545 m³;
– Perceel: 1650 m².

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Reageren

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Contactgegevens