Wat is WOZ

De Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) bepaalt de wijze waarop gemeenten jaarlijks de WOZ-waarde van onroerend goed berekenen. Een juiste WOZ-waarde is voor u als woningeigenaar of verhuurder belangrijk, ook wanneer u een woning krijgt via een erfenis of schenking.

panden aan de gracht in Amsterdam

Doe hier de gratis WOZ Check

Doe de gratis check

Het nakijken van de WOZ-waarde

Het nakijken van de WOZ-waarde

De WOZ-waarde is belangrijk omdat deze voor meerdere belastingen wordt gebruikt. Zo wordt de hoogte van uw inkomstenbelasting, vennootschapbelasting en onroerendezaakbelasting aan de hand van de waarde bepaald. Maar ook de successiewet en watersysteemheffing zijn gekoppeld aan de WOZ-waarde.

image

Het kan zijn dat u te veel betaalt

Het is fijn dat de WOZ-waarde sinds 1994 door de gemeenten zelf wordt berekend, maar helaas gaat dit niet altijd goed. Overal waar mensen werken wordt wel eens een fout gemaakt en dit is ook hier het geval. Om deze reden adviseert Heeren Makelaars om elk jaar zelf uw WOZ-waarde na te kijken. Als er een fout is gemaakt bij het bepalen van uw WOZ-waarde kan het namelijk zo zijn dat u te veel betaalt. Als u het nakijkt en het blijkt foutief te zijn, kunt u bezwaar maken.

Doe de gratis woz check


Doe de WOZ check van Eerlijke WOZ

Als uw WOZ-waarde te hoog is ingeschat betaalt u misschien te veel belasting. Het Jaarlijkse WOZ Onderzoek van Eerlijke WOZ gaf aan dat dit nog vaak gebeurt. Maar ook als uw WOZ-waarde te laag is, kan dit in u nadeel werken. Bijvoorbeeld bij de verkoop van uw woning. Gelukkig is het makkelijker dan ooit om zelf na te kijken of uw WOZ-waarde klopt. Eerlijke WOZ heeft namelijk precies om deze reden de WOZ check in het leven geroepen. Met de WOZ check kunt u makkelijk en snel nakijken of uw WOZ-waarde juist is berekend. De tool is vrijblijvend en volkomen gratis. Waar wacht u dus nog op? Kijk gelijk na of u geld kunt besparen!

DOE DE GRATIS WOZ CHECK

“De WOZ check is geheel gratis en vrijblijvend: het geeft u in paar stappen inzicht in de juistheid van uw WOZ-Waarde en een indicatie van een mogelijke besparing.”
Gratis WOZ Check